1. HABERLER

  2. Seri Katillere bir ceza daha
Seri Katillere bir ceza daha

Seri Katillere bir ceza daha

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan seri katillerden Yiğit Bekçe ile ona otomobil ve silah temin ettiği iddia edilen Celal Aykut Okumuş bugün de hakim huzuruna çıktı.

A+A-

Bursa'dan başlayıp İzmit, Sakarya, Mersin, Adana ve Ankara'da arkadaşı Mehmet Karahasan ile birlikte 7 kişiyi öldüren, daha önce diğer suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan seri katillerden Yiğit Bekçe ile ona otomobil ve silah temin ettiği iddia edilen Celal Aykut Okumuş bugün de Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim huzuruna çıktı.

Yiğit Bekçe'ye İzmit'te bir pişmaniyeci dükkanında tezgahtarlık yapan Fatih Kılıç'ı gözünden vurarak öldürmekten bir kez daha ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken ayrıca yağma suçundan da 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önceki duruşmalarda hakkında açılan davalardan beraat eden ve kamu davası açılan Celal Aykut Okumuş bu davada da berat etti. Tüm Türkiye'yi dehşete düşüren Yieğit Bekçe ve Mehmet Karahasan, 21 Ekim 2006'da önce Bursa-Yalova yolunda bir kestane şekeri satış mağazasında çalışan Hüseyin Çalışkan'ı, daha sonra 3 gün içinde Kocaeli D-100 Karayolu Savaş Dönmez Parkı yanındaki bir pişmaniye dükkanında çalışan Fatih Kılıç'ı, Sakarya 'nın Hendek İlçesinde benzin istasyonu çalışanı Mehmet Çakır'ı, Mersin'in Erdemli ve Ankara 'nın Gölbaşı ilçesinde gasp amacıyla 4 kişiyi öldürdükten, 2 kişiyi de yaraladı.

Seri katiller 24 Ekim 2006 tarihinde Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde yakalanarak Ankara Sincan Cezaevi'ne konuldu. Sanıklardan Yiğit Bekçe İzmit'teki cinayet nedeniyle geniş güvenlik önlemleri altında Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi.

Duruşma salonunda oldukça sakin görüntüsüyle dikkat çeken, daha önceki cinayetlerden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan Yiğit Bekçe İzmit'te pişmaniye dükkanında çalışan Fatih Kılıç cinayetiyle ilgili yaptığı savunmasında "Ben daha önce yapmış olduğum savunmalarımı tekrar ediyorum. Bu savunmalara ekleyeceğim başka husus yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti, Yiğit Bekçe'yi delilleri ortadan kaldırmak amacıyla Fatih Kılıç'ı öldürmek suçundan bir kez daha ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Bekçe ayrıca yağma eylemi suçundan da 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seri katillere otomobil ve silah temin ettiği iddiasıyla yargılanan ve daha önceki duruşmalarda deraat eden, bu kez hakkında açılan kamu davası nedeniyle Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim kuzuruna çıkan Celal Aykut Okumuş için burada da beratine karar verildi.

 

Bu haber toplam 10679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.