1. HABERLER

  2. ŞİMŞEK: EN İYİ EKİP CHP'DE
ŞİMŞEK: EN İYİ EKİP CHP'DE

ŞİMŞEK: EN İYİ EKİP CHP'DE

CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek Halk Tv’nin konuğu oldu

A+A-

CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek Halk Tv’nin konuğu oldu. Şimşek canlı olarak yayınlanan programda Gölbaşı’na yapacağı projeler hakkında bilgi vererek, yapacağı hizmetler ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Siyaset Rüzgarı programında İsmail Dükel’in programına konuk olan Şimşek yaptığı açıklamasında Gölbaşı’nda 3 ana kesimin önemli sorunları olduğunu belirterek bu sorunlara CHP’li belediyecilik anlayışı ile çözüm getireceklerini ifade etti. 

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Birincisi kesimin, en temel belediyecilik hizmetlerini alamayan kesim olduğunu söyleyen Şimşek, bu sorunların çözümüne yönelik olarak merkez ve dış mahallerde temsilcilikler kurarak oralara hizmetin daha kolay gitmesini sağlayacaklarını ve özellikle ulaşım problemini de çözeceklerini kaydetti.

BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

2. kesimin sorunlarının orta ve alt gelir gruplarına ait olduğunun altını çizen Şimşek,  “Gölbaşı’nda işi olmayanlar veya işi olanların daha iyi şartlara kavuşması, evi olmayanların eve kavuşması için hazırladığımız projelerimiz var. Gölbaşı Belediyesi’nin yaşam startlarını artırabilecek potansiyeli var. Gölbaşı Belediyesi bana göre Türkiye’nin en zengin 3 belediyesinden biri. Ama Gölbaşı’nda zor koşullarda yaşayan vatandaşlarımız için bir çivi dahi çakılmamış. Gölbaşı Belediyesi’nin arsaları vardı. Bu arsaları satarak, buradan elde edilen gelir, park, şelale ve kültür merkezlerinde kullanıldı. Bunun bir kısmı sosyal projelerde kullanılabilirdi. Biz park şelale yapılmasın demiyoruz ama bu bütçenin %10’luk kısmı işsizlerin istihdamı veya ev sahibi olmayanları ev sahibi olması için kullanılsaydı, Gölbaşı’nda 10 yılda binlerce insan iş ve ev sahibi olabilirdi” dedi.

ÜRETİME ÖNEM VERİYORUZ.

“Biz üretime çok önem veriyoruz” diyen Şimşek, “Üretimin artırılması lazım. Gölbaşı’nın önemli bir değeri olan Andezit madeni var. Gölbaşı’na 250 milyon gibi bir girdi oluyor. Buraya yatırım yapılmamış bizim onla ilgili de projemiz var. Oto sanayi sitesi var. Kaldırılacak diye yatırım yapılmıyor. Buralarla ilgili yapılacak olan projeler Gölbaşı’na önemli bir girdi sağlar” dedi.

GÖLBAŞI 5 YIL KAYBETTİ

Gölbaşı’nın göllerine sahip çıkılmadığını söyleyen Şimşek, “Göllerimizin temizlenmesi veya turizme kazandırılması ile ilgili hiçbir şey yapılmadı. Gölbaşı bu anlamda 5 yıl kaybetmiştir. Gölbaşı’nda Kongre ve fuar merkezi olabilir. Ankara’ya çok yakın. Ama geçtiğimiz yönetimler bu konuda hiçbir girişimde bulunmadılar. Park bahçe, şelale ve kültür evi yaptılar. 20’nin üzerinde kültür evi yapıldı. Sadece düğünlerde kullanılıyor. Her ayın birkaç günü kullanıyor. Kültür Merkezleri ile ilgili onlarca proje üretilebilirdi. Örneğin bizim bunlarla ilgili projemiz var. Mahalle derslikleri. Dershaneye gidemeyen öğrencilerimizin ücretsiz olarak gönüllü öğretmenlerden ders alabileceği derslikler olacak. Mahalle meclisleri bu kültür evlerinde sorunları tartışabilirler Hemşeri dernekleri kültür evlerinden yararlanabilir. Bu konuda üretime geçirilmeli.” dedi.

GÖLBAŞI’NIN BÜYÜMESİNİN ÖNÜNE KESİLDİ

Gölbaşı Belediye Başkanı olduğunda yapacağı ilk hizmetin imar alanları açmak olduğunu dile getiren Şimşek, “Gölbaşında ilk olarak yapacağımız iş yeni imar alanları açmak ve arsa üretmek. Ne yazık ki son 5 yılda yeni imar alanları açılmadı. Büyümesinin önü kesildi. Biz daha sağlıklı bir kent oluşturacağız. Konya yolunu alta alacağız. Bir yürüyüş yolu, kent meydanı yapacağız. Burada Tiyatrolar, sinemalar, sergi birimleri olan alanlar olacak. Esnafa da katkı sağlayacağız. Gölbaşı’nı ikiye bölen yolun esnafa da zararı var. Bu sorunu da yapacağımız proje ile çözeceğiz.

 

Eğitim kampusü projemiz var. Kadınlara ve gençlere yönelik eğitimler yaparak fabrikalara ara eleman yetiştirmeyi planlıyoruz. Kültür ve sanatın gelişmesini istiyoruz. Tiyatro ve sinemamız bile yok. Kültür park projemizde bunlar olacak. Gölbaşı’nın Konser salonunda da sahip olmasını sağlayacağız.

HALK SÖZ SAHİBİ OLAMADI

CHP olarak her kesime yönelik proje hazırladıklarını dile getiren Şimşek, Çiftçilerimiz için  et entegre tesisi kuracağız. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu projeler sayesinde Gölbaşı’nın sorunları çözülecek. Biz her kesimden belediye meclis üyesi adayı alarak listemizi oluşturduk. Bu sürece çok iyi hazırlandık. Bunu da halkımıza göstereceğiz. Projelerimizi halkımızla birlikte fikir alışverişinde bulunarak gerçekleştireceğiz. Katılımcı belediyecilik diyoruz. Ne yazık ki 10-15 yıl içerisinde halk belediyede söz sahibi olamadı. Biz mahalle meclislerinde bunu sağlayacağız. Gölbaşı’nın standartlarını yükseltip huzurlu bir kent haline getirmeye çalışacağız.

MHP VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİREMEDİ

Şimşek konuşmasının sonunda MHP’li belediyenin seçimlerden önce verdiği sözlerin %80’ini yerine getiremediğini ifade ederek halkın bu basiretsizliği gördüğünü ve bu nedenle de MHP’nden CHP’ne oyların kaydığını dile getirdi. 30 Mart’ta halkın tercihini CHP’nden yana kullanacağını sözlerine ekleyen Şimşek, Gölbaşı’nı ileriye taşıyacak tek ekibin CHP olduğunun altını çizdi.

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.