1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sinan Çetin: Daha büyük tepki bekliyordum
Sinan Çetin: Daha büyük tepki bekliyordum

Sinan Çetin: Daha büyük tepki bekliyordum

Fethullah Gülen'e teşekkür ederek belli kesimlerden tepki alan Çetin, Ayşe Arman'a 'teşekkürü' anlattı.

A+A-

Gazeteci Ayşe Arman, Türkçe Olimpiyatları'nda Fetullah Gülen'e teşekkür ederek bazı kesimlerden tepki bazı kesimlerden ise takdir alan Sinan Çetin'e 'teşekkürü' sordu.

İşte Sinan Çetin'in Ayşe Arman'a verdiği cevaplar..

Solculuğu bıraktığını açıklayan ve oldukça tepki alan Sinan Çetin, 'solculuktan istifa ederek kaybettiklerimi sıralasam ayrı bir röportaj konusu olur! İki yıl süresince ölüm tehditleri almak, arkadaş çevresini kaybetmek, reklam ve filmciler dünyasından dışlanmak, basından yediğim küfür, Cihangir’de kapımda yapılan mitingler, sayısız sözlü, yazılı saldırı sadece hatırladıklarım. Bana Çiçek Bar’da sırtını dönen arkadaşlarım oldu. Kapitalizmi felsefi bir sistem olarak savunan biri olarak söylüyorum, akıllı bir kapitalist bence solcu olmalı. Benim gibi “kabile” dışına düşerek yalnız kalmamalı. Sakıp Sabancı bile bana “Ben de solcuyum!” demişti. Bu yüzden Ayşecim, bil ki Türkiye’de solcu olmayan kapitalist bile yok. Ben benim çevremde daha bir kişiye rastlamadım ki, “Ben solcu değilim” desin. O yüzden benim yalnızlığımı anlaman mümkün değil. Ben 70’li yıllarda solcu oldum, o zaman solculuk otoriteye, yerleşik düzene bir başkaldırıydı ama şimdi yerleşik düzenin ta kendisi oldu. Ama bugün solculuk, milliyetçi olmaksa, Ergenekoncu olmaksa, ben o değilim'  diye ifade etti.

BİR GRUBA GİRMEK ZORUNDA DEĞİLİM

Çetin, sözlerine ben kendim gibi davranıyorum, "Ben Sinan Çetin'im, film çekerim, kafama göre takılırım, kimse beni arasına almak zorunda değil bende bir gruba girmek zorunda değilim" diye konuştu.

Fethullah Gülen'e destek vermediğini sadece güzel yapılan işleri takdir ettiğini söyleyen Çetin, düşünce suçlarına karşı olduğunu kimsenin bu yüzden suçlanmaması gerektiğini, herkesin serbestçe gezebilmesi gerektiğini ifade etti.

NASIL KEFİL OLUYORSUN

Ayşe Arman'ın Gülen cemaatine ne kadar angajesin ki, kefil olabiliyorsun sorusuna ise Çetin Aşk olsun Ayşe, bunları da nereden çıkarıyorsun? Eğer bir suç varsa, zaten adaletin meselesidir. Ortada bir suç yokken kimseye suçlu muamelesi yapılamaz. Ama ortada yapılan güzel işler var; bize düşen takdir etmek diye cevap verdi.

Çetin, "Düşüncelerimin naif olduğunu söyleyemem fakat ülkesinden uzak bırakılmış bir adam için destek çıkışıydı" diye sözlerine devam etti.

BEN ASLINDA DAHA FAZLA TEPKİ BEKLİYORDUM

Çetin, "Ben aslında daha büyük tepki bekliyordum" diyerek verilen tepkilere şaşırdığını belirtti.

Çetin, Arman'ın 'Ya da o çıkışı, bazılarının seni suçladığı gibi, her şeyin tersini söylediğinde gördüğün ilgiyi yakalamak için yaptığın söylenebilir mi?' sorusuna ise' İlgi çekmek mi... Doğru ilgiye ihtiyacım var, yıllarca televizyonda sunuculuk yaptım, her hafta saatlerce diziyi, TV programını yayına yolladım, filmler çektim, bine yakın reklam çektim ama ilgi çekemedim! Prenses’i çektim solcular kovaladı, “Dağda ölen adamların cebinden T.C. kimliği çıkıyor” dedim tehditler aldım, “Sinemadan para kazanmamak eşekliktir” dedim filmcilerin arasından atıldım, 2002’de başörtülü çocuklar okusun diye AK Parti’ye oy verdiğimi açıkladım yalnızlaştım, lakin ilgiyi bir türlü çekemedim. Kısmet bugüneymiş!' diye cevap verdi.

Bu haber toplam 1591 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.