1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. STK'lardan darbecilere tepki yağdı
STK'lardan darbecilere tepki yağdı

STK'lardan darbecilere tepki yağdı

İstanbul ve Ankara'da yapılan darbe girişimine sivil toplum örgütlerinden tepki yağdı.

A+A-

İstanbul ve Ankara'da yapılan darbe girişimine sivil toplum örgütlerinden tepki yağdı.

Gölbaşı Çorumlular Birliği Başkanı Osman Ulunç tarafından yapılan açıklamada, "Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez, tüm kesimler ve Çorumlular Derneği olarak demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmalıyız. Milli iradeye yapılan darbe teşebbüsünü şiddetle kınıyorum." ifadelerine yer verildi.

Gölbaşı Müteahhitler Odası Başkanı Ercan Bilgin:

“Millet iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru ve hainlik boyutundaki kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edildi.

Milletimiz demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Milli irade bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahip bu çok zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıkmıştır.

Gölbaşı Müteahhitler Derneği olarak, seçilmiş hükümetimizin yanındayız, milli iradenin kazanacağına hep yürekten inandık, inanmaya da devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Yozgatlılar derneği Başkanı Murat Karakurt;

"Milletimizin iradesine dayanmayan, demokrasimize karşı yapılmış kanun dışı eylemi lanetliyoruz. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesine olan tam inancımızla, demokrasimize sahip çıkıyoruz. Devletimize ve milletimize geçmiş olsun."

Gölbaşı Bayburtlular Dernek Başkanı Yüksel Kaymak

Kimler tarafından pilanlanıp,Uygulamaya konulduğu henüz belli olmayan ve gece yarısında çocuklarımızla ve hastalarımızla evlerimizde bulunduğumuz sırada;bombaları ülkemizin kalbi ve beyni olan T.B.M.M. De,Ankara Emniyet Müdürlüğünde,Gölbaşıındaki Özel Harekat Başkanlığında ve ülkemizin genelinde patlatan  terör olayını şiddetle kınıyoruz.  (Aslında bu örgüt;Beyni olmayan kafasını ve Kalbi olmayan göğsünü bombalamıştır.)Bu nedenle ;Şehitlerimize Allah (c.c.)dan rahmet,Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Yaşasın cumhuriyetimiz.Yaşasın Demokrasimiz.Yaşasın milli irademiz.Yaşasın Devletimiz ve Milletimiz. 

Göl-Der Başkanı Gürsel Demirci;

Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde savunulamaz.

 

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.