1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Taraf yazarından tepki çekecek PKK analizi - İzle
Taraf yazarından tepki çekecek PKK analizi - İzle

Taraf yazarından tepki çekecek PKK analizi - İzle

Taraf yazarı Murat Belge konuk olduğu programda terör örgütüne yönelik tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

A+A-

TV Net ekranlarında ekranlarında yayınlanan Muhalif programında konuk olan Taraf gazetesi yazarı Murat Belge, tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

"DİĞER ADAMLA BİRLİKTE YAŞAMAK İSTERİM"

Hilal Kaplan'ın sorularını yanıtlayan Belge, Hükümetin Kürtlerin toplum ve birey olarak içinde bulundukları gerçekliğin psikolojisini anlamadığını belirterek: ''Ben bir Türk olarak devletten, ordudan yana olan değil dağdaki Kürtlerle birlikte yaşamak isterim. Bu benim de ahlaki düzeyimi gösterir. Kendi uğruna bunları yapan adamı gözden çıkarıp 'beyim, paşam, generalim, bırak o adamı ben senin yanındayım' diyen adamla beraber yaşamak istemem ki ben. Diğer adamla birlikte yaşamak isterim'' dedi.

"İYİ NİYETLERLE GİTTİ ORAYA"

'Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır' tezine de karşı çıkan Belge, şu ifadelere yer verdi: ''Sadece alkli bir yakınlık, sahip çıkma meselesi değil. O da var tabii olacak da. Ama sadece o değil. Fiilen akraba bu insanlar. Dağdaki adam benim ağabeyim, komşumun ağabeyi. Bunu nasıl ayıracaksın? Birileri doğru-yanlış Kürt halkının kurtuluşu için dağa çıkmış çarpışıyor. Farzedelim ki o fikirde değilim. Bu yollarla bir hak kazanılmaz diye düşünüyor bile olsam dağa çıkan için 'aptal eşşek' diyemem ki. Biliyorum ki bu adam iyi niyetlerle gitti oraya. Para için falan gitmedi. Hayatını da tehlikeye koydu ve biz hepimiz rahat edelim diye gitti oraya. Tabi ki ben o çocuğa sahip çıkacağım. ''

İŞTE CANLI YAYINDA GEÇEN O DİYALOGLAR

Bu haber toplam 1668 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.