1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tunceli yolunda patlama
Tunceli yolunda patlama

Tunceli yolunda patlama

Tunceli' nin Nazımiye ilçesi yakınlarında bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi.

A+A-

TUNCELİ'nin Nazimiye İlçesi yakınlarında polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada polis Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükaslan şehit oldu.

2 POLİS ŞEHİT OLDU

TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi'nde polis aracının geçisi sırasında PKK'lı teröristler, yola önceden döşediği mayını uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan 2 polis memuru şehit oldu.

Nazımiye'de PKK'lı teröristlerin polis aracına yönelik mayınlı saldırısı ilçeye 500 metre mesafedeki Dereova Köyü yolunda bugün saat 11.45'de meydana geldi. Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait resmi plakalı aracın geçişi sırasında teröristler yola daha önceden tuzakladığı mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlamada araçta bulunan polis memurları Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükaslan şehit oldu. Şiddetli patlamada aracın parçaları 200 metrelik bir alana yayıldı. Şehitlerin cesetleri olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplandı.

3 METRELİK ÇUKUR OLUŞTU

Patlamada 2 metre derinlik, 3 metre de genişliğinde çukur oluştu. Olay yerinde güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürürken, bir yandan saldırıyıp düzenleyip kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan 3 Sikorsky helikopterle teröristlerin kaçtığı güzergahlara profesyonel askerler indirildi. Bölgede 2 Kobra helikopter de sürekli uçuş yaparak, teröristlerin bulunabileceği alanların bombaladı. Bölgedeki operasyonlar sürdürülüyor.

TUNCELİ'DE PATLAM SONRASI OLAY YERİ İLK GÖRÜNTÜLER

TUNCELİ'DE POLİS OTOSUNA SALDIRI -GALERİ

BAŞBAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli'de iki polisin teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Osman Güneş'e başsağlığı dileğinde bulundu.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Tunceli'de teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu iki polisin şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Sayın Osman Güneş'e bir başsağlığı telgrafı gönderdiği ve üzüntülerini bildirdiği kaydedildi.

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.