1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Türk doktorun büyük başarısı
Türk doktorun büyük başarısı

Türk doktorun büyük başarısı

Gazi Üniversitesi (GÜ) Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Tunç, geliştirdiği yöntemle böbrek tümörünü 12 dakikada, hiçbir organ, damar veya dokuya zarar vermeden çıkarmayı başardı.

A+A-

Gazi Üniversitesi (GÜ) Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Tunç, geliştirdiği yöntemle böbrek tümörünü 12 dakikada, hiçbir organ, damar veya dokuya zarar vermeden çıkarmayı başardı.

Doç. Dr. Tunç, geliştirdiği laparoskopik (kapalı) yöntemi, anlattı.

Böbrek tümörlerinin çıkartılmasında laparoskopik cerrahinin açık ameliyata oranla hasta ve hekim açısından çok avantaj sağladığını ifade eden Tunç, geliştirdiği yöntemin de uygulanan diğer laparoskopik yöntemlere göre avantajları olduğunu ve böbreğin bulunduğu yerdeki doğal boşluktan operasyonun gerçekleştirildiğini anlattı.



Klasik laparoskopik yöntemde dokulara zarar verilebildiğini ifade eden Tunç, şunları söyledi:

"Geliştirdiğimiz yöntemde doğal boşluk kullanılarak operasyon gerçekleştiriliyor ve daha kısa sürede tamamlanıyor. Ortalama 12-15 dakikada, böbrekteki tümörün tamamı çıkartılıyor. Bu daha az anestezi, daha kısa sürede taburcu edilme imkanı sağlıyor. Ayrıca ameliyatta farklı doku, damar ve organlara dokunulmadığından hasar verme riski de ortadan kalkıyor. Operasyon kolay, temiz, güvenli, komplikasyonsuz olarak gerçekleşiyor."

TUNÇ TEKNİĞİ
Adı verilen tekniğin kullanılmasıyla her türlü böbrek tümörünün çıkartılabildiğini vurgulayan Tunç'un çalışmasıyla ilgili bilimsel makale, "Surgical Laparoscopy Endoscopy-Percutaneous Techniques" isimli dergide yayımlandı.

Doç. Dr. Tunç, İtalya 'da yapılan üroloji alanındaki dünyanın en önemli kongrelerinden EAU 2013'de, binlerce hekimin izlediği canlı yayında geliştirdiği teknikle böbrek tümörünü çıkartmayı başardı.

Doç. Dr. Tunç'un Milano San Rafeal Hastanesi'nden canlı yayında gerçekleştirdiği ve 12 dakika süren operasyona, üroloji uzmanları Doç. Dr. Erdem Canda ile Yrd. Doç. Dr. Murat Arslan da katıldı.

Lütfi Tunç, kongre sonrası geliştirdiği ve "Tunç tekniği" adı verilen laparoskopik yöntemi tanıtmak için de birçok ülkeden davet aldı.

DOÇ..DR. LÜTFÜ TUNÇ'A NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Telefon : 0 312 285 80 83 
Mobil : 0 530 968 49 94
 
Adres :  Kızılırmak Mah. 1450. Sokak No: 9/13

Ulusoy Plaza Çukurambar

06000 Ankara
Türkiye

 

Bu haber toplam 50968 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.