1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk komutan ölmeden önce dua ediyor
Türk komutan ölmeden önce dua ediyor

Türk komutan ölmeden önce dua ediyor

El-Kaide Türkiye Komutanı “Ebuzer” lakaplı Serdal Erbaşı’nın ölümünden önce ve hemen sonra çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

A+A-

Afganistan'da 'Taliban Mahkemesi'nin kararıyla infaz edilen El Kaide örgütünün Türkiye komutanı "Ebuzer" lakaplı Serdal Erbaşı'nın ölümünden bir dakika önce çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Taraf 'ın ulaştığı fotoğraflarda Erbaşı, elleri kelepçeli halde dua ettikten sonra silahla infaz ediliyor.

PARA ANLAŞMAZLIĞI

16 yıl önce Çeçenistan'a giderek direnişe katılan Konya doğumlu Serdal Erbaşı, bağlı bulunduğu 'Kafkasya Emirliği' grubuyla yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle Afganistan'a giderek El Kaide saflarına katıldı. Burada örgütün Türkiye sorumlusu olan Erbaşı, El Kaide'ye para akışı ve militan sağlanması görevlerini üstlendi. İki yıl Afganistan'da savaşan Erbaşı'nın, para anlaşmazlığı yaşadığı Azeri vatandaşı Şamil Dağıstani ve İsmail Azeri ile arası açıldı. Bu olayın ardından iki Azeri vatandaşı ölü bulundu. Taliban mahkemesi Erbaşı'nın yakın adamlarından bir Türk'ü gözaltına aldı.

İfadeye alınan zanlı Azeri vatandaşlarını Erbaşı'nın emriyle öldürdüğünü iddia etti. İtirafın ardından şeriat mahkemesi, Erbaşı ile biri Türk iki adamı hakkında idam kararı verdi. İdam kararları Afganistan'da infaz edildi.

Bu haber toplam 7315 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.