1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Türkiye'de Banka Kredilerine Olan İlgi Artmaya Devam Ediyor
Türkiye'de Banka Kredilerine Olan İlgi Artmaya Devam Ediyor

Türkiye'de Banka Kredilerine Olan İlgi Artmaya Devam Ediyor

Türkiye'de Banka Kredilerine Olan İlgi Artmaya Devam Ediyor

A+A-

Bankaların sunmakta olduğu hizmetler arasında en çok tercih edilenler şüphesiz ki krediler.Farklı kategorilerde müşterilere kredi ile nakit para imkanı sunmakta olan bankalar her geçen gün daha fazla ilgi görmeye başlıyor.Özellikle geçim sıkıntısı ve toplu para ihtiyacı nedeni ile milyonlarca kişi kredilere ilgi gösterir iken Dünya Para geride bıraktığımız yıllarda en çok dikkat çeken krediler ile ilgili bilgiler aktardı. 

Kredi Çeşitleri ve Özellikleri

Dünya Para üzerinde yer alan infografikte öncelikle bankaların sundukları kredi çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgiler yer alıyor. Eğer bilginiz yok ise kısaca açıklayalım bunları;

İhtiyaç Kredisi: Tüm bankaların vazgeçilmez kredileri arasında yer almaktadır. İhtiyaç kredisi 10.000 TL ile 50.000 TL olarak çekilebilmektedir.İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler için bankaların farklı istekleri oluyor. Kimi banka herhangi bir belge talebinde bulunmaz iken mevcut müşterilerine ihtiyaç kredisi sunar iken kimi banka ise kefil dahil pek çok belge talebinde bulunuyor. İhtiyaç kredilerinin vade ve faiz oranları da bankalara göre değişiklik gösteriyor.

Konut Kredisi: Ev sahibi olmak isteyen hemen hemen herkesin kullanmakta olduğu kredidir. Ev fiyatlarının yüksek olması ve toplu para ihtiyacı dolayısı ile tercih edilmekte olan konut kredisi satın alacağınız evin değerine göre belirlenmektedir. Evin değerinin belirli bir miktarını konut kredisi olarak çekebilir ve taksitler ile ödeme yaparak ev sahibi olabilirsiniz. Eğer konut kredisi çekmek ve hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Dünya Para sizlere Mortgage Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?başlıklı yazısınızda tüm detayları ile bilgiler aktarıyor, okuyabilirsiniz. 

Taşıt Kredisi: Araç sahibi olmak istiyor ancak bir türlü para denkleştiremiyorsanız gerek sıfır kilometre araçlar için, gerekse de ikinci el araçlar için bankaların taşıt kredisi çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Taşıt kredisi ile aldığınız aracın değeri kadar para miktarı çekebilir iken araç dışında farklı bir alanda nakit parayı kullanamazsınız. Aracın satış v.b tüm detayları bankaya sunulması gerekir iken aynı zamanda araçta kredi borcunuz bitene kadar hipoteklenir. 

Neden Banka Kredileri Tercih Ediliyor? 

Banka kredileri Türkiye'nin en çok tercih edilen bankacılık işlemleri oluyor. Bunun en büyük nedeni ise artık geçim sıkıntısının çok olması ve birşeylere sahip olabilmek için gerekli nakit para ihtiyacıdır.Banka kredisi çekimlerinde yukarıdaki üç temel çeşit ile birlikte farklı kredi seçenekleri de yer alıyor.Bunlar arasında dönem dönem düzenlenen çiftçi kredisi, öğrenci kredisi, borç kapatma kredisi gibi seçenekler yer alıyor. 

Kredi çekimi yapmak evet mantıklı ve nakit para ile işlerinizin tamamını halledebilir, alımlarınızı sağlayabilirsiniz.Ancak kredi çekmeden önce ödeme planını detaylı olarak incelemeli ve en uygun faiz-vade oranları ile birlikte kendinize uyup uymadığına dikkat etmelisiniz. 

 

Bu haber toplam 3163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.