1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Türkiye'nin En Büyük Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Gölbaşı’nda açıldı
Türkiye'nin En Büyük Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Gölbaşı’nda açıldı

Türkiye'nin En Büyük Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Gölbaşı’nda açıldı

Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde, Gölbaşı Belediyesince 50 bin metrekare alan üzerine yapılan, bin 500 hayvan kapasiteli Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

A+A-

Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde, Gölbaşı Belediyesince 50 bin metrekare alan üzerine yapılan, bin 500 hayvan kapasiteli Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

Gölbek Mahallesinde 45 gün gibi kısa bir sürede Gölbaşı Belediyesinin kendine ait arazisinde, 17 milyar liralık bütçeyle Büyükşehirin 3 yılda yapamadığını Gölbaşı Belediyesi kendi imkanlarıyla yaptı ,50 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin en büyük ve en modern Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Merkezde karantina alanı, kısırlaştırma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alanı, yem üretme tesisi, hayvan morgu, temizleme alanı, eğitim parkurları ve doğal yaşam alanları yer alıyor.

 Merkezin açılışını çok kısa sürede hayata geçiren gerçekleştiren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın barınaklarla ilgili açıklamasının ardından harekete geçtiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Gölbek Mahallesi’nde, mülkiyeti belediyemize ait olan 50 bin metrekare alan üzerinde kurduk burayı. 45 günlük kısa bir sürede bu tesisimizi tamamladık. Bu alanı kendi imkanlarımızla tamamladık ve bugün can dostlarımızı misafir edeceğimiz evlerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Amacımız hayvanlarımızı sokaklardan kurtarmak ve insanlarımızın rahat etmelerini sağlamaktır” 

Gölbaşı Gölbek mahallesinde kurulan barınak hakkında detayları da aktaran Ramazan Şimşek “En az 1500 hayvan kapasiteli bu alanda 280 adet padok, her birine 3 hayvanın girebileceği 500 kulübe, 200 metrekare idari bina, 300 metrekare depolama binası içinde; soğuk hava deposu, arıtma tesisi, temiz su deposu var.  Bin 500 metrekare alanda eğitim parkuru ve 3 farklı bölgeden oluşan toplam 20 bin metrekare doğal yaşam alanı bulunmaktadır. Ayrıca merkezimizde karantina bölümü, kısırlaştırma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alanı, yem üretme tesisi ve hayvan morgu bulunmaktadır” dedi.

Hayvan barınağı, içinde bulunan arıtma tesisinin Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen Başkan Şimşek, "Tesiste kullanılan sular, geri dönüştürülerek hem tesisin su ihtiyaçları için kullanılacak hem de içme suyu olarak vatandaşlarımıza kazandırılacak. Yüzde 100 ahşap kulübeleri ve su arıtma tesisi ile Gölbaşı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, çevre dostu ve sürdürülebilir belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sunuyor”.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, son olarak tesisin yapılmasında emeği geçen belediye çalışanlarına ve tesisin yapılmasına izin veren Gölbek mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezinin hayırlı olmasını dileyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse,"Gölbaşı güzel Ankara'mızın en nadide ilçelerinden bir tanesi. Gölbaşı, başkanımız Ramazan Şimşek'in sayesinde hepimize örnek olan projelerle güzelleşiyor. Kendisini örnek olması sebebiyle takdir ediyor ve imrenerek izliyoruz. Az önce öğrendim ki Başkanımız Ramazan Şimşek, 45 günde yapmış bu merkezi, harika bir süre, Ramazan başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına maşallah diyor ve kutluyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesini eleştiren Mamak Belediye Başkanı Köse şöyle söyledi, “Ankara’nın dört bir yanına en az 8 tane ve 100 bin metrekareden aşağı olmamak üzere sokak hayvanları için Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yapması konusunda çağrıda bulunuyorum. Bu çağrıyı ilçe belediyeler ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili olarak yapıyorum. Bu zor bir şey değil yeter ki milletin sorunları ile halkın ihtiyaçları ile ilgilenilsin.  Biz 22 tane Cumhur İttifakı belediyeleri olarak gece gündüz milletimizin hizmetindeyiz. Biz bunları yaparken Ankara Büyükşehir Belediyesinin hizmetten ne kadar yoksun olduğuna bütün Ankara halkı şahittir. Bunun takdirini yapacaktır Ankara halkı” dedi.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise “Merkez oldukça güzel, sokak hayvanlarının tamamen rehabilite edileceği bir merkez, oldukça detaylı bu tesis için Gölbaşı Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra açılışa katılanlar tesisi gezerek, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten merkez hakkında bilgi aldılar. Bu kadar kısa sürede böyle donanımlı bir merkez inşa edildiği için tebriklerini ilettiler. Açılış Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi Müdürlüğü köpekleri Gece ve Buz'un ile köpek eğitim uzmanları tarafından eğitilen Fereya ve Nova'nın gösterileriyle alkışlar eşliğinde son buldu.

Açılışa Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel, Gölbaşı Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Bu haber toplam 2745 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum