1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Uygunsuz kazı yolu çökertti
Uygunsuz kazı yolu çökertti

Uygunsuz kazı yolu çökertti

Çankaya Büyükesat Mahallesi’nde bulunan Mercan Caddesi’nin bir bölümü, komşu parselde süren inşaatta, tekniğine uygun yapılmayan kazı çalışması nedeniyle çöktü.

A+A-

Mercan Caddesi Petrol Ofisi yakınında dün gece saat 22.30 ile 23.00 arasında, yolda yaklaşık 7-8 metre derinliğinde çökme meydana geldi, petrol istasyonu hizasında bulunan taş duvarlarda da yaklaşık 50 metre hasar oluştu.

            Olay yerinde hemen inceleme başlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yoldaki çökmenin, inşaatı devam eden komşu parseldeki, tekniğine uygun yapılmayan kazı ve forekazık sisteminin yetersizliğinden kaynaklandığını belirttiler.

            Yetkililer, Uğur Mumcu Caddesi'nin (Eski Köroğlu Caddesi)   arkasındaki,  Kırkkonaklar semtini Gaziosmanpaşa’ya bağlayan Mercan Caddesi’nin, özellikle sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun bir trafik yükü taşıdığına dikkat çekerek, çökme anında, trafikte can ve mal kaybı yaşanmamasını, büyük bir şans olarak nitelendirdiler.

bar_3098.20160615152007.jpg

-ALTYAPI TAHRİP OLDU

            Çökme nedeniyle Mercan Caddesi’nin trafiğe kapatıldığını ve gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını belirten yetkililer, çöken bölgede altyapıların da tahrip olduğunu kaydettiler.

            Bölgeye intikal eden ASKİ ekipleri, çöküntünün, pissu, yağmur suyu ve içme suyu altyapısına hasar verdiğini tespit ettiler. Yetkililer, bölgede kısa süreli su kesintisi yaşandığını, ancak yapılan çalışmayla sorun yaşanmadığını ve uzun süreli planlanan bir kesinti olmadığını ifade ettiler.

            Yetkililer, çökmenin, doğalgaz ve enerji hatlarında da hasara yol açtığını belirterek, bu konularda da ilgili kuruluşların gerekli çalışmaları yaparak, bölgede herhangi bir enerji sıkıntısına yol açmayacak önlemleri aldıklarını vurguladılar.

            Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını Büyükşehir Belediyesi’nce, çöküntüde sorumluluğu olan firmaya en yüksek cezanın uygulanacağını ve belirttiler. 

            Yetkililer, firmanın gerekli koşulları ve bölgede can ve mal güvenliği garantiye alınıncaya kadar, caddenin trafiğe kapalı kalacağını, ulaşımın alternatif güzergahlardan sağlanacağını söylediler.

Bu haber toplam 45511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.