1. HABERLER

  2. Yangın tatbikatı gerçeği aratmadı
Yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

A+A-

 Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi Baştabipliği yangınla mücadele ekiplerinde görevli personel ile diğer personelin yangından korunma, yangını söndürme konularında eğitilmeleri için bir tatbikat düzenlendi. Sağlık İl Müdürlüğü, Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi ve Gölbaşı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı. Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Rüştü Öztürk, hastane kalite yönetim birimi eğitim koordinatörlüğünce hazırlanan yıllık eğitim planları çerçevesinde doğal afet ve yangın tatbikatı düzenlediklerini ve böylece personelin afet anlarında ne yapacaklarını ve nasıl davranacaklarını aşıladıklarını söyledi.

foto-galeri-ikon.20110907172404.jpg

İtfaiye ekipleri de, yangın gibi doğal afetlerde eğitimin önemli olduğunu kaydederek, bu tür konularda personelin mutlaka bilgi birikiminin olması gerektiğini belirtti.

Tatbikat esnasında hastane personeline yangın anında yangın tüpüyle nasıl müdahale edileceği öğretildi. İtfaiye ekiplerinin de yer yer müdahale de bulunduğu tatbikatta, bir yoğun bakım hastasının en üst kattan yangın anında kurtarılarak, güvenli bir ortama alınması gerçeği aratmadı.

Tatbikat sırasında ayrıca, yangından kurtarılarak dışarı çıkarılan hastalar için hastane bahçesinde çadır da kuruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi itfaiye ekipleri yangın ihbarından yaklaşık 5 dakika sonra olay yerine gelerek, müdahalede bulundu.

Gerçeği aratmayan görüntülerin yaşandığı yangın tatbikatında, Hastane personelinin de gerçek bir yangın varmış gibi hastalara müdahale etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

İtfaiye ekipleri tatbikatın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, bazı uyarılarda da bulundular. Ekipler, hastaneye girerken zor anlar yaşadıklarını ifada ederek, “ Hastane önünde gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden itfaiye araçlarını alana zor soktuk. Gölbaşı’nda bu sorunla sıkça karşılaşıyoruz. Dar sokaklarda sağlı sollu park edilen araçlar bizim duruma müdahale etmemizi zorlaştırıyor. Bu konuda hem sürücülerin hem de yetkililerin daha dikkatli davranması gerekli” şeklinde konuştular.

 

Bu haber toplam 2565 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.