1. HABERLER

  2. Yapmazsanız, biz yaparız
Yapmazsanız, biz yaparız

Yapmazsanız, biz yaparız

Haziran ayının ilk Belediye Meclis toplantısına oylama krizi damgasını vururken, Mezarlıkların temizlenmesi konusunda fikir ayrılığına düşen MHP ve AK Parti cephesinde tartışma yaşandı.

A+A-

Haziran ayının ilk Belediye Meclis toplantısına oylama krizi damgasını vururken, Mezarlıkların temizlenmesi konusunda fikir ayrılığına düşen MHP ve AK Parti cephesinde tartışma yaşandı. Mezarlıkların temizlenmediğini savunan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer, “Siz yapmasınız, biz yaparız’ diyerek, Meclis Başkanına göndermede bulundu.

KİLİTLİ TAŞI OLMAYAN MEZARLIK KALMAYACAK

Haziran ayının ilk meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısına Başkan Odabaşı’nın olmaması nedeniyle 1. Başkan Vekili Ahmet Çelebi Başkanlık etti.

Toplantıda AK Parti gurubu tarafından verilen Merkez mahalleri dışındaki mezarlıkların bakımının yapılmadığı konusunda ki önergeye Başkan vekili Ahmet Çelebi ‘Statükonun mahalle dediği ama gerçekte köy olan yerlerimiz var. Pek çok köyümüzde bulunan mezarlıklarımıza kilit taş uygulaması yaptık. Otlarda temizlendi. Bakımlarını yapıyoruz. Kilitli taş ihalesi yapıldı ve kilitli taş olmayan mezarlığımız kalmayacak. Yakın zamanda başlanacak bu konu gündemimizde” dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Hamit Mermer en azından otların temizlenmesi gerektiğini ifade edince, MHP Meclis Üyesi Kadir Yanık da ‘Otların temizlenmesinin kimin görevi olduğun bilmesi gerekir. Kendisi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi. Mezarlıkların temizliği Gölbaşı Belediyesi’nin değil, Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir’ şeklinde konuşarak Mermer’e cevap verdi.

SİZ YAPMAZSANIZ, BİZ YAPARIZ

Yanık’ın bu cevabına karşılık ise Mermer, ‘Mezarlıkların Büyükşehir’e ait olduğun elbette biliyoruz. Mezarlıklar Büyükşehir Belediyesi’ne aitti de geçen sene Gölbaşı Belediyesi neden orada uygulama yaptı. Köy Mezarlıkları ile ilgili Büyükşehir belediye meclisine önerge verdik. Köy mezarlıkları şuan ortada. Ne Gölbaşı ne Büyükşehir Belediyesi’nin malı. Köy mezarlıklarının mahalle muhtarlıklarının uhdesine bırakılması konusunda önerge verdik. Büyükşehir’in köy mezarlıklarına müdahale ettiğini gördünüz mü? Olmadı. Geçen sene de Büyükşehir’in uhdesindeydi bu sene de Büyükşehir’in uhdesinde. ancak Gölbaşı Belediyesi geçen sene temizledi. Bu sene yağmur dolayı otlar çok yükseldi. Gölbaşı Belediyesi yine bu sene de çalışma yapsın diye önerge veriyoruz. Yaparsa yapar, yapmazsa biz bunu Büyükşehir Belediyesi olarak yaparız” dedi.

Çelebi de mezarlık temizliklerinin yapılacağını vurgulayarak, konuyu kapattı.

OYLAMA KRİZİ

AK Parti’nin mahallelerde ki çöplerin düzenli olarak toplanmadığı ve yaz aylarının gelmesi nedeniyle yeterli seviyede ilaçlama yapılmadığı konusunda meclise önerge vererek çalışmaların yapılmasını istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Meclis Başkanı Ahmet Çelebi de ilaçlama çalışmalarının yapıldığını dile getirerek, “Bu konuyla ilgili temizlik işleri müdürlüğümüz Konya’da bulunan teknik bir firmadan bilgi alacak. Bütün konteynırlar firma tarafından ilaçlanacak” diyerek önergeye sözlü cevap verdi. Bunun üzerine Çelebi’nin açıklamalarından tatmin olmayan AK Parti Meclis üyesi Fatih Duruay önergenin oylanmasını istedi. Önergenin gündeme alınması için meclisin onayına sunan Çelebi ‘Oy çokluğu ile red edildi’ diyerek diğer önergeleri okudu. Oylamada sayımın yanlış yapıldığını iddia eden AK Parti Meclis üyeleri de oylamaya itiraz etti. Ancak önerge tüm itirazlara rağmen oy çokluğu red edildi şeklinde tutanaklara geçti.

ÇARŞAMBA PAZARINI ASKIYA ALDIK

Daha önce Başkan Odabaşı’nın Her hafta Çarşamba günleri Karşıyaka Mahallesine Cumartesi günleri de Seğmenler Mahallesi’ne Pazar yerinin kurulması ile ilgili uygulaması hayata geçmeyince AK Partili meclis üyeleri tarafından mecliste gündeme getirildi. uygulamanın hayata geçmesini isteyen AK Partili meclis üyelerinin verdiği önergeye Meclis Başkanı Ahmet Çelebi sözlü olarak cevap verdi. Çelebi, yeterli müracaatın olmamasından dolayı bu uygulamayı yapamadıklarını kaydederek, “Pazaryerleri yönetmeliğinin olmadığı konusunda başkanımız çalışma yapmış ve yasa gereğince bir yönetmeliğin olmasını istemişti.  Yönetmelik çıkardık. Fakat bunu uygulamaya koyamadık. Çarşamba pazarı ile yeterli esnaf talebi vuku bulmadı. Bu konu hala gündemimizde. Şimdilik yeterli esnaf müracaatı olmadığı için askıya aldık” dedi. AK Parti Gurup Sözcüsü Fatih Duruay da ‘iki senedir bir çalışma yapılmadı. Tekrar araştırma yapılsın” şeklinde konuştu ve önerge oybirliği ile gündeme alındı.

VATANDAŞLAR MAĞDUR YOLLAR ÇAMUR İÇİNDE

Ahiboz mahallesi girişinin mahalle sakinlerinin kullanımı için uygun olmadığını ve ana ve ara yollardaki giriş yollarının açılmasını konusunda önerge veren CHP Meclis Üyeleri’ne Meclis Başkanı Ahmet Çelebi sözlü cevap verdi. Çelebi, ‘Bu mahallerde ASKİ’nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı asfaltlama çalışma yapamadıklarını belirterek, “Ahiboz köyü’nde imar çalışmaları neticelenmedi. Neticelendirilince çalışma başlatılacak” dedi. Bunun üzerine CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek, vatandaşların mağdur olduğunu söyleyerek, “Ara yollar çamur içinde. Stabileze bile edilmemiş. Biz imarın neticelenmesini beklersek vatandaş mağdur olacak. Biran önce bu konuya çözüm getirmemiz gerekiyor” dedi.

MHP Meclis Üyesi Kadir Yanık da “ ASKİ’nin çalışmaları devam ederken bir çalışma yapılması mümkün değil ve zor” dedi. Yaşanan tartışmaların üzerine önerge oy birliği ile inceleme yapılmak üzere gündeme alındı.

ALÇI FABRİKALARI UYARILSIN

Karaali, Bağiçi, Çayırlı ve Velihimetli Mahallelerinin güzergahlarını kullanarak alçı fabrikalarına ham madde taşıyan kamyonların yolları bozduğunu ve bu konuda alçı fabrikalarının uyarılması ile ilgili meclise önerge veren AK Partili meclis üyelerinin verdiği önerge konusunda gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

 

Bu haber toplam 1682 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.