1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. YAŞLILAR İÇİN SERBEST KART DAĞITIMI BAŞLADI
YAŞLILAR İÇİN SERBEST KART DAĞITIMI BAŞLADI

YAŞLILAR İÇİN SERBEST KART DAĞITIMI BAŞLADI

YAŞLILAR İÇİN SERBEST KART DAĞITIMI BAŞLADI

A+A-

Başkent’te, 60 yaş üstü vatandaşların kullanacağı turuncu renkteki serbest Ankarakart’ların, dağıtımı başta Kızılay Metro İstasyonu olmak üzere 6 merkezde başladı.

Mavi renkteki tam bilet yerine geçecek Ankarakartların dağıtımı ise yeni sistemin devreye girmesi ile onlarca noktadan yapılacak.

Başkentli 60 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamak için dağıtılan “yaşlı kartları”, EGO’nunakıllı kart sistemini uygulamaya koymasıyla birliktebu yıldan itibaren turuncu renkteki serbest “Ankarakart”a dönüşüyor.

    EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu’nun verdiği bilgiye göre, turuncu renkteki serbest Ankarakartlar, 60 yaşını doldurup 61 yaşından gün alan ve Ankara’da ikamet eden vatandaşlara 75 TL karşılığı, 64 yaşını bitirip 65 yaşından gün alan ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde ikamet eden vatandaşlara da 5 TL karşılığında veriliyor.

    Turuncu renkteki Ankarakarta sahip olabilmek için nüfus cüzdanı ve bir fotoğraf ile 6 Kart Dağıtım Merkezi’nden herhangi birine başvuru yapmanın yeterli olduğunu kaydeden Tahiroğlu, şu bilgileri verdi:

          “Kızılay Metro İstasyonu’ndaki iki merkez ile Büyükşehir Belediye Binası Halkla İlişkiler Birimi, Akköprü, Dikimevi ve Beşevler metro istasyonlarımızda elektronik sıra numarası sistemiyle kart dağıtımı sürdürülüyor. 60 yaş üstü vatandaşlarımız geçen yıl aldıkları yaşlı kartlarını 31 Ocak 2014 tarihine kadar kullanabilecekler. Yeni kartlarını ise bir yıl boyunca istedikleri zaman alabilecekler. Bu nedenle çok da acele etmelerine gerek yok.”

    Kişiselleştirilen serbest Ankarakartların kaybolması halinde hemen sistemden düşürüleceğini ve kart ücretinin iki katı bedelle yenisinin verileceğini ifade eden Tahiroğlu, bu yıl dağıtılan serbest Ankarakartların son kullanım tarihinin ise 31 Aralık 2014 olacağını söyledi.

     Tahiroğlu, “Serbest kartlarını alan 60-65 yaş arası kullanıcılar belediye otobüslerinden her gün 10.00 ile 16.00 ve 19.00 ile 24.00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanacaklar. Hükümetimizin yaptığı yeni düzenlemeye göre ise 65 yaş üstü vatandaşlarımız Metro ve Ankaray da dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarına her saat ücretsiz binebilecek” diye konuştu.

 

    -TAM KARTLARIN ALIMI KOLAY

    Serbest kartların her yıl kişisel başvuru karşılığında sürelerinin uzatılacağını belirten Tahiroğlu, mavi renkte basılan tam Ankarakartlara ilişkin ise şunları söyledi:

    “Tam kartlarımız akıllı manyetik sistemin tam olarak devreye girmesiyle birlikte dağıtılmaya başlanacak. Tam kartlarda kişiselleştirme olmayacağı için Başkentliler bilet alır gibi büfeden, metrodan, gişeden, yani pek çok yerden kartlarını rahatlıkla alabilecek. Bir defaya mahsus 5 TL’ye alınacak kartlara istenilen miktarda para yüklenecek. Her kullanımda, UKOME tarafından belirlenen tarifeye göre geçerli olan taşıma ücreti, karttaki toplam para miktarından düşecek. 6 ay kadar bir süre eski sistem de devam edecek, eski biletler kullanılabilecek.” 

 

Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.