1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. 100. YIL BUZ PATENİ VE TIRMANMA SPOR SALONU’NDA KURSLAR YOĞUN İLGİYLE DEVAM EDİYOR
100. YIL BUZ PATENİ VE TIRMANMA SPOR SALONU’NDA KURSLAR YOĞUN İLGİYLE DEVAM EDİYOR

100. YIL BUZ PATENİ VE TIRMANMA SPOR SALONU’NDA KURSLAR YOĞUN İLGİYLE DEVAM EDİYOR

Yeşille mavinin buluştuğu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in Sporun Başkenti olarak vurguladığı Gölbaşı’nda, Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümü olan 13 Ekim günü açılan 100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonu’nda ücretsiz kurslara yoğun i

A+A-

Tesisi ziyaret eden vatandaşlar, çocuklarını hafta sonu buz pateni pistine getirerek ailece keyifli anlar yaşadıklarını belirterek Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

6-12 yaş arası çocukların ücretsiz yararlandığı kurslarda buz pateni için gruplar, en az 15 en fazla 20 çocuktan, tırmanma salonunda gruplar 10 ile 12 çocuktan oluşuyor.

 

100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonu’ndaki kurslardan çocukları için yararlanmak isteyen vatandaşlar her ayın son haftası Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri tesise gelerek başvuru yapabiliyor. Çocuklar buz pateninde ayak numaralarına göre gruplara ayrılıyor. Tesiste hafta içi 18.00’den 20.00’ye kadar, hafta sonu 09.00’dan 13.00’e kadar temel eğitim kursları veriliyor.

 

Tesisten kurslar dışında, serbest saatlerde herkes yararlanabiliyor. Hafta içi 08.00’den 17.00’ye kadar, hafta sonu 14.00’den 20.00’ye kadar serbest saat uygulaması bulunuyor. Tırmanma için alanında uzman 1 eğitmen, buz pateninde ise alanında uzman 2 eğitmen kurs veriyor. Tesis Pazartesi günü hariç diğer günler aktif durumda hizmet veriyor. Tırmanma salonunda çeşitli dönemlerde rota değişimi oluyor ve farklı farklı tırmanma parkurları hazırlanıyor. Temel eğitim verilen buz pateni pisti, ayda bir teknolojik imkânlar da kullanılarak bakıma alınıyor.

 

“Buz Pateni ve Tırmanma Salonumuz Ücretsiz Hizmet Veriyor”

 

Çalışmaları en kısa zamanda tamamlayarak Gölbaşı’nı yeni bir tesise kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Şimşek, “Tesisimizde, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu’na ait sporcular antrenman yapabiliyor. Kıymetli evlatlarımız, gençlerimiz de burada hem tırmanma hem de buz pateni sporlarıyla tanışıp tesisimizin keyfini çıkarıyor. Buz pateni ve tırmanma salonunun bulunduğu tesisimiz ücretsiz olarak hizmet veriyor. Ailelerimiz minik evlatlarıyla beraber tesisimizi çok sevdi, özellikle buz pateni pistimiz güzel bir atmosfer içinde büyük bir ilgi görüyor. Gölbaşı’mız bildiğiniz gibi ulusal ve uluslararası düzenlenen müsabakalarla, modern tesislerimizle sporun kalbi olmaya, sporun Başkenti olmaya devam ediyor.” dedi.

 

 

 Başkan Şimşek, “Gölbaşı’mızı Basketbol, Futbol, Tenis, Bilardo, Bovling, Binicilik, Yüzme, Jimnastik, Motor Sporları ( Drift ve Otomobil Festivali ) dallarında en üst düzeyde temsil edilecek bir yapı haline getirdik. 7’den 70’e herkesi spora yönlendirmek, aynı zamanda sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak amacıyla birçok projeye imza attık, atmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1403 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.