1. HABERLER

  2. AK Parti sildi süpürdü
AK Parti sildi süpürdü

AK Parti sildi süpürdü

Türkiye genelinde olduğu gibi Gölbaşı’nda da sandıktan AK Parti zaferle çıktı. AK Parti %50,5’lik oy oranı ile birinci parti oldu.

A+A-

12 Haziran Milletvekilliği genel seçimleri sona erdi. Türkiye ve Gölbaşı sandık başına giderek, kararını verdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gölbaşı’nda da sandıktan AK Parti zaferle çıktı.  AK Parti %55,5’lik oy oranı ile birinci parti oldu.

Genel seçim sonuçlarına göre %20.8 oy oranı ile Cumhuriyet Halk Partisi ikinci parti olurken, Milliyetçi Hareket Partisi %17.2’lik oy oranı ile 3.parti oldu. Gölbaşı’nda 4.olan Büyük Birlik Partisi ise %1.8 oy aldı.

Gölbaşı’nda 66.629 seçmenden 59.436 seçmen oy kullandı. Oyların 57.999 geçerli sayılırken, 1.437 oy da geçersiz sayıldı. 

AK Parti kullanılan oyların, 32222’ni alırken, CHP 12089, MHP de 10005 seçmenin oyunu aldı. Gölbaşı’nda ‘Her evden bir oy’ sloganıyla yola çıkan BBP’ne 1044 seçmen evet dedi.

AK Parti Gölbaşı’nda 4 mahalle haricinde tüm mahallerde birinci parti çıkarken, CHP Hacılar, Kırıklı, Kızılcaşar ve Soğulcak mahallerinde birinci parti çıktı. Ancak CHP Karacaören de ise sıfır çekti.  

Seçimlerde hüsrana uğrayan MHP’nin ise sandıktan birinci parti olarak çıktığı mahalle yok.

KENDİ MAHALLESİNDE HEZİMETE UĞRADI

Gölbaşı MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Kadir Yanık ve Gölbaşı Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü, şimdiki Plan-Proje ve Fen İşleri Müdürü Mehmet Odabaşı gibi isimlerle birlikte onlarca Gölbaşı Belediyesi çalışanının köyü (mahallesi) olan Tulumtaş’ta bile hezimete uğrayan Milliyetçi Hareket Partisi Ak Parti ve CHP’nin ardından ancak 3. parti olabildi.

Hem referandum da  hem de genel seçimlerde alınan sonuçlar, yerel seçimlerde alınan oyun  partinin mi yoksa Odabaşı’nın şahsının mı olduğu sorusunu da akıllara getirdi. Tulumtaş’ta sandıktan oylar ise şöyle: Ak Parti 193, CHP 140, MHP 137.

  

Bu haber toplam 2304 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.