1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ak Parti'de ilk adaylık başvurusu Mehmet Aktay'dan
Ak Parti'de ilk adaylık başvurusu Mehmet Aktay'dan

Ak Parti'de ilk adaylık başvurusu Mehmet Aktay'dan

Gölbaşı'nda siyasi arenada hareketli günler yaşanıyor. AK Parti'den belediye başkanlığı için ilk resmi aday adaylığı başvurusu, Gölbaşı Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Aktay tarafından gerçekleştirildi

A+A-

Gölbaşı'nda siyasi arenada hareketli günler yaşanıyor. AK Parti'den belediye başkanlığı için ilk resmi aday adaylığı başvurusu, Gölbaşı Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Aktay tarafından gerçekleştirildi. 9 Kasım'da başlayan ve 22 Kasım'a kadar devam edecek olan aday adaylığı süreci içerisinde Mehmet Aktay, başvurusunu AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Mustafa Erdoğan'a takdim etti.

Mehmet Aktay, Gölbaşı'nda 1966 yılında doğmuş olup evli ve 2 çocuk babasıdır. Siyasi kariyerine 2002-2012 yılları arasında AK Parti Sanayi Komisyon Başkanlığı ile başlamış, ardından 2012-2014 yılları arasında AK Parti İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2014-2019 yılları arasında Gölbaşı Belediye Meclis Üyeliği yapmış ve 2019'dan itibaren AK Parti Üst Kurul Delege Üyesi olarak partisine hizmet etmiştir.

Geçmiş yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında belediye başkan adaylığı MHP'ye verilmiş,  bu dönemde ise ittifak kapsamında belediye başkan adaylığının MHP'ye bırakılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak, Mehmet Aktay'ın belediye başkan adaylığı için resmi başvuruda bulunması, siyasi dinamiklere yeni bir boyut kazandırdı.

Mehmet Aktay'ın adaylık başvurusunu sosyal medya hesabından duyurması da dikkat çekti. "Gölbaşı için biz de varız diyelim mi dostlarım?" şeklindeki paylaşımı, adaylık sürecine dair önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Bu gelişmeler, Gölbaşı'ndaki siyasi çevrelerde ve kamuoyunda merakla beklenirken, AK Parti içindeki aday adayları arasında rekabetin nasıl şekilleneceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.