1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ak Parti'den mecliste İsrail'e boykot çağrısı
Ak Parti'den mecliste İsrail'e boykot çağrısı

Ak Parti'den mecliste İsrail'e boykot çağrısı

 AK Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Faik Eldekçi, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulme karşı meclis kürsüsünden boykot çağrısında bulundu.  

A+A-

 AK Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Faik Eldekçi, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulme karşı meclis kürsüsünden boykot çağrısında bulundu.  

Ak Parti grubu adına söz alan Eldekçi şu ifadeleri kullandı;

"Geçtiğimiz aydan bugüne İsrail, Filistin halkı üzerine acımasızca büyük bir soykırıma devam etmektedir: Müminler için bir iman ve izzet, insanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir. Bugün Gazze'de yaşananlar bize, dünyanın hükümdarı olduğunu zanneden zalim bir terör devletinin insanlık için nasıl bir kötülüğe, zalimliğe dönüştüğünü gösteriyor. Bizler dün olduğu gibi bugün de hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmaya, zalimin ise karşısında durmaya devam edeceğiz. 81 ilimizde, bütün dünyada katil İsrail'e karşı boykotlar devam etmekte, gün geçtikçe boykotun kapsamı büyümektedir. Biz de verdiğimiz önergeyle Belediyede hiçbir şekilde katil İsrail menşeili ürünleri istemediğimizi dile getirdik. AK Parti grubu adına bir talepte bulunmak istiyoruz. Belediyemizin üniversitelerin oraya yapılan caddede katil İsrail'e desteğini açıklayan, akan her çocuk, kadın ve mazlum kanında destekleri olan firmaları Gölbaşımızda görmek istemediğimizi dile getirmek istiyoruz."

Sayın Belediye Başkanımızdan özellikle Starbucks, Burger King ve McDonald's gibi firmalarla yapılmış olan sözleşmelerin feshedilmesini talep ediyoruz. Eğer henüz böyle bir sözleşme imzalanmamışsa, bu firmalarla herhangi bir görüşme yapılmamasını istiyoruz.

Siyonizm'i destekleyen firmaların ürünlerinin kararlılıkla ve sürekli olarak boykot edilmesi, zulme ve zalime karşı her yönüyle mücadele etmenin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu nedenle biz de üzerimize düşeni fazlasıyla yapmamız gerektiğine inanıyoruz."

Bu haber toplam 1078 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.