1. HABERLER

  2. EMLAK

  3. Ankara satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?
Ankara satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Ankara satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Ankara konut piyasasına dair merak edilenler…

A+A-

Ankara satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Ankara konut piyasasına dair merak edilenler…

Ankara, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehri olarak dikkat çekiyor. 5 milyonu aşan nüfusu olan Ankara’nın etrafı Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir şehirleri ile çevrilidir. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan şehir, 1923 yılından bu yana Türkiye’nin başkenti olarak adından söz ettiriyor.Merkezi konumu nedeniyle ön plana çıkan Ankara, kolay ulaşım avantajları ile pek çok yerden ayrılıyor. Ankara’da Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Altındağ, Pursaklar, Gölbaşı, Polatlı, Çubuk, Kahramankazan, Beypazarı, Elmadağ, Şereflikoçhisar, Akyurt, Nallıhan, Haymana, Kızılcahamam, Bala, Kalecik, Ayaş, Güdül, Çamlıdere ve Evren olmak üzere toplam 25 ilçe bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) 2017 verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Çankaya, en az nüfuslu ilçesi ise Evren oldu.

Ankara’da satılık konut fiyatları artıyor! Yeni projelerin artış gösterdiği Ankara,hem yerli hem de yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği şehirlerden.Peki, Ankara’da son bir yılda satılık konut fiyatları ne kadar artış gösterdi? Ankara satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Ankara konut piyasasına dair merak edilenler…

Ankara satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? 

 

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ankara satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.69 arttı. Ankara şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.795 TL oldu. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 21 yılı buluyor.

Ankara satılık daire fiyatları 134 bin 622 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ankara satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 134 bin 622 TL ile 224 bin 400 TL arasında değişirken, ortalama satış fiyatı 177 bin 266 TL olarak gösteriliyor.

Ankara kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ankara kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 570 TL, maksimum 950 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 760 TL olarak belirtiliyor.

Ankara’nın konutta kazandıran ilçesi

Ankara’nın satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçelerinin başında Etimesgut, geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Etimesgut satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.9 artış gösterdi. Etimesgut ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 13 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 21 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Etimesgut’ta satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 150 bin 951 TL ile 251 bin 600 TL arasında değişiyor.

 

Bu haber toplam 48681 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.