1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Arda: 2000'deki takım Avrupa'nın en iyisiydi
Arda: 2000'deki takım Avrupa'nın en iyisiydi

Arda: 2000'deki takım Avrupa'nın en iyisiydi

FourFourTwo'ya konuşan Arda Turan, 2000 ruhu ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

A+A-

Geçen sezonun bitmesinin ardından Avrupa'ya transfer olup olmayacağı çok konuşuldu. Atletico Madrid'e gideceği söylendi. Ancak G.Saray'ın genç kaptanı Arda Turan, teknik direktör Fatih Terim ile yaptığı görüşmenin ardından 'yuvada' kaldı. Arda, FourFourTwo'nun ağustos sayısı için Ahmet Yavuz'a konuştu.

Arda Turan, çok konuşulan '2000 ruhu' hakkında ilginç sözler söyledi:

- 2000 yılındaki takım, üst düzey oyunculardan kurulu muhteşem bir takımdı. O takımla hiçbir şeyi kıyaslamamak lazım. Takım yetenekli olunca o ruhla ilgili de konuşuluyor.
Bugünkü takımı, çok yetenekli oyunculara sahip olmasa bile çok iyi mücadele edip şampiyonluklara ulaşan takımlarla kıyaslamalıyız. 2000 senesindeki G.Saray; çok büyük oyuncularla ve çok büyük bir teknik direktörle oluşturulmuş bir takımdı. Zaten o yıllarda Avrupa'nın en iyisiydi. UEFA Kupası'nı kazandı.
- Hocamız bize yeni bir mantalite kazandırmaya çalışıyor. İstediğimiz oyunu oynayabilmemiz için biraz zamana ihtiyacımız var. Ancak her şeyin daha iyi olduğunu, takımdaki yüzlerin daha güzel güldüğünü hissediyoruz.
- Mevkiyle ilgili bir tercihim yok. Hocam nerede görev verirse, orada oynarım.

ARTIK KENDİME İYİ BAKIYORUM

İnsanlar kafalarında, görmek istedikleri gibi bir Arda yaratıyorlar. Ama ben kendi karakterimi yansıtıyorum. Böyle Arda oldum; olmaya da devam edeceğim. Sakatlığım da insanlara fırsat verdi. Böyle olunca kendilerini haklı sanıyorlar. Ama sadece sanmakla yetiniyorlar. Sakatlığım geçti; iyi durumdayım. Yavaş yavaş toparlıyorum. Bazen ağrı hissediyorum ama geçiyor. Artık daha çok dinleniyorum. Ve kendime iyi bakıyorum.

KAOSTAN ÇIKACAĞIZ

Geçen sezon tarihin en kötü sezonuydu. Biz futbolcular baş aktörlerdik. Bu yüzden üzgünüz. Bu kaostan çıkmak zor olacak. Eski günlere dönmek için başarılı olmalıyız. Ligin her haftasını sabırla bekleyeceğiz.

FATİH TERiM BENİ HEYECANLANDIRIYOR

Takımda kalma kararını almamda Fatih Terim çok büyük etken. Terim'in burada olması beni heyecanlandırıyor. Sonuçta Türk futbol tarihinin en başarılı hocasıyla çalışıyoruz. Onun gelişiyle Florya'da birçok şey değişti. Fatih Hoca motivasyonu ve disiplini ön planda tutan biri.

Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.