1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ata tohumlar toprakla buluştu
Ata tohumlar toprakla buluştu

Ata tohumlar toprakla buluştu

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde üretilen yerli ata tohumları Başkan Yakup Odabaşı’nın da katılımıyla toprakla buluştu.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, yerli ve milli ata tohumlarına sahip çıkıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen ata tohumları, Başkan Yakup Odabaşı ve Şehit Hakan Can TOKİ Anaokulu öğrencilerinin katıldığı ‘Ata Tohum Serpme Programı’nda toprakla buluştu. 

Yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla Gölbaşı Belediyesi serasında üretilen tohumların ekimi sırasında, Başkan Odabaşı çocuklarla tek tek ilgilendi. Programda çocuklar toprakla buluşmanın, bir tohuma can veren mutluluğunu yaşadı.

Program kapsamında domates, biber, salatalık tohumlarının ekimini gerçekleşti.

Başkan Odabaşı etkinliğe katılan çocuklara çıkışta hediye verdi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

“Bu tohumlar bize atalarımızın emaneti”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Belediye olarak teknolojinin nimetlerinden yararlanırken, geçmişimizi de unutmuyoruz. Bu tohumlar bize atalarımızın emaneti. Bu tohumları müdürlüğümüzün serasında fide haline getirip vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesini sağlıyoruz. Biz kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bu tohumları gelecek nesillere aktarmak içinde koruma altına aldık. Bugün çocuklarımızın tohumları toprakla buluşturduğu anlarda yaşadıkları heyecana tanık olduk. İnşallah geleceğin ziraat mühendisleri, bakanları bu çocuklarımızın arasından çıkacak. Onların da bu ata tohumlarına sahip çıkacağına inancımız tam” diye konuştu.

Bu haber toplam 2298 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.