1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Atatürk İlkokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusunu Şafak Mahallesi'nde Kutladı
Atatürk İlkokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusunu Şafak Mahallesi'nde Kutladı

Atatürk İlkokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusunu Şafak Mahallesi'nde Kutladı

Atatürk İlkokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusunu Şafak Mahallesi'nde Kutladı

A+A-

Şafak Mahallesi'nde sabah saat 9.00'da başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Atatürk İlkokulu ve Atatürk Anaokulu öğretmenleri ile öğrencilerinin coşkulu katılımıyla gerçekleşti. Renkli kortej, mahalle sokaklarını bayraklar ve sevinçle doldurdu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı kortej güvenliğiyle gerçekleşen yürüyüşte, okul öğrencileri Cumhuriyet'in ilanını temsili gazetelerle halka dağıtarak tarihi anımsattılar. Mahalle muhtarı Bayram ÖZKAN da korteje eşlik etti.

Kortej sonunda okul bahçesinde toplanan kalabalık, saygı duruşuyla başlayıp, canlı olarak bando eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu. Mahalle muhtarının seslendirdiği Atatürk şiiri, coşkuyla alkışlandı.

Okul Müdürü Öznur ÖZKANTAR'ın duygu yüklü konuşması ve şiiri, Çalıkuşu fon müziğiyle eşliğinde sunuldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin doğuş ve Cumhuriyet'in yüzüncü yıl hikayesini anlatan bu anlamlı sözler, izleyicileri derinden etkiledi.

Ardından, Atatürk İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 100. Yıl Korosu, marşlara eşlik ederken, Kafkas ve Seğmen ekipleri de danslarıyla programa renk kattılar.

Göz kamaştıran bir finalle, tüm 3. sınıf öğrencileri Türk bayraklarıyla dans ederek coşkulu kutlamayı tamamladılar. Bayraklarla süslenen program, Cumhuriyet sevincini tüm mahalleye taşıdı.

Bu haber toplam 2155 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.