
Attila İlhan şiiriyle Dink davası kararına tepki
14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink Davası'nda kararını bugün verdi.
ENSONHABER.com/ÖZEL Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın bugün görülen 25. duruşmasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi.
Sanıklardan Yasin Hayal ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken Erhan Tuncel cinayet davasında suçlu bulunmadı. Tuncel'e Mc Donald's bombalaması olayından ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
CİNAYETİ KÖR BİR KAYIKÇI GÖRDÜ
Karara Dink’in avukatları ve sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya sert tepki gösterdi. Gazetecilere karar sonrası bir açıklama yapan Gülten Kaya, ‘Bugün arkamızda gördüğünüz binada hepinizin gördüğü gibi bu ülkede hukuk çökmüştür. Bu hukuk sistemiyle cinayeti kör bir kayıkçı gördü şairin dediği gibi..’ diye konuştu.
Kaya şair Attila İlhan’ın yazdığı ve Ahmet Kaya’nın seslendirdiği ‘Cinayet Saati’ şarkısıyla karara tepki gösterdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.