
Balya balya esrar
Bala'da bir besi çiftliğine film gibi uyuşturucu baskını yapıldı. Saman balyaları arasına gizlenmiş 205 kilogram esrar ele geçirildi
Ankara Emniyeti KOM Şubesi’ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, başkentte özellikle lüks semtlerdeki okulların önlerinde çalışan “sokak satıcılarına” uyuşturucu temin eden bir şebekeyi tespit etti.
Ankara, Van, Iğdır, Diyarbakır ve Hatay’da 1 yıl teknik ve fiziki takip yapan polis, şebekenin Doğu ve Güneydoğu’dan yüklü miktarda esrarın Ankara’ya getireceğini belirledi. Uyuşturucunun lüks bir jiple Bala ilçesindeki çiftlik evine getirilince de operasyon için düğmeye bastı.
Besi çiftliğinin de aralarında bulunduğu 14 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, aralarında örgüt lideri C.K. ve S.G.’nin de bulunduğu 20 zanlıyı gözaltına aldı, saman balyaları arasına gizlenmiş 205 kilogram esrar ele geçirdi.
Saniye saniye operasyon
Polisin akyda da aldığı operasyonda aksiyonlu film sahnelerini aratmanay görüntüler ortaya çıktı. C.K. ve S.G.’nin lüks bir jip ve bir otomobille çiftliğe gelmesinin ardından harekete geçen polis, zanlıları kıskıvrak yakaladı. Polis ekiplerini karşılarında gören zanlılar, büyük şaşkınlık yaşadı.
Narkotik Büro Amirliği’nin başarılı dedektör köpeği Bena’nın da katıldığı çiftlikteki aramalarda, esrarın saman balyaları arasına gizlendiği görüldü.
Baskınlarda esrarın yanı sıra 245 gram eroin, 1 kalaşnikof tüfek ile tüfeğe ait 3 adet şarjör, 2 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, bir hassas terazi ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Kaleşnikof marka tüfek C.K.’nın evinde bulundu.
Ankara’da rekor miktar
Operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun, Ankara’da şimdiye kadar teknik takiple ele geçirilen en yüksek miktar olduğu bildirildi.
C.K.’nın da aralarında bulunduğu 20 zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.