1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan Erdoğan Almanya'da paneldeki konuşması
Başbakan Erdoğan Almanya'da paneldeki konuşması

Başbakan Erdoğan Almanya'da paneldeki konuşması

Erdoğan'dan Almanya'da 3 espri 3 kahkaha Mesut Özil'e de mesaj var

A+A-

Başbakan Erdoğan 50. Yılında Almanya'daki Türkler sempozyumunda yaptığı konuşmada Türk ve Alman devletlerinin tarihten bu yana ortaklıklarına işaret ederek Almanca 'Biz birlikteyiz' (*wir sind zusammen) dedi.

Erdoğan konuşmasında esprileriyle salondakileri güldürdü. Erdoğan'ın Almanca konuşmasıyla gülen dinleyiciler ardından Mesut Özil ve Alman vatandaşlığı ile ilgili sözleriyle de güldürdü.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları

İşte panelde kahkahaya boğan o sözler

Almanya ile Türkiye'nin tarih içerisinde kesişmesi son 50 yıldan ibaret değildir. Türkler ve Almanlar 30 Ekim 1961'den itbaren biribirini tanıyan milletler değildir. 12 yüzyıldan başlayan ilk temas Osmanlı döneminde de devam etti. Yaklaşık 100 yıl önce 1. dünya Savaşı adeta Almanya ve Türkiye'nin kader ortaklığı yaptığı bir mücadele olmuştur. Türklerin zaferleri Alman kumandanların bizzat görev aldığı mücadelelerdir. Ne Türkiye'nin ne de Almanya'nın tarihi birbirinden ayrı yazılamaz.

TİCARET HACMİMİZ 25 MİLYAR EURO

Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacmı 25 milyar avroya ulaştı. Almanya için Türkiye Türkiye için de almanya en büyük ticaret ortağı olma özelliğini koruyor.

Ne Almanya Türkiye için acı vatandır, Almanya için göçmen işçilerdir. Biz tarihin her açıdan yaklaştırdığı iki ayrı milletiz. Almancam iyi değildir kusura bakmayın. 

Türkiye'nin AB üyeliğine en büyük desteği vermesi gereken ülke Almanya'dır. Türkiye'nin uluslararası tezlerine sahip çıkması Kıbrıs'tan terörle mücadele konusunda ortak adım atması gereken ülke Almanya'dır.

TERÖR FAALİYETLERİNE GÖSTERİLEN MÜSAMAHAYA ANLAM VEREMİYORUZ

Bugün Avrupa'daki Türk nüfus Almanya'daki bazı devletlerin nüfusundan kat be kat fazladır. Hele hele tüm belge ve bilgilerini somut bir şekilde ortaya koymamıza rağmen terör örgütünün faaliyetlerinme gösterilen müsamahaya hiç ama hiç anlam veremiyoruz. Türkiye'nin yalnız bırakılması vicdanları yaralıyor, Avrupa ülkelerinin indandırıcılığını sarsıyor. Tarih popülizm yapanları günü birlik politika yapanları değil erdemli davranarrak sorumlulu davranarak büyük düşünenleri kaydeder. Küçük düşünmek AB'ye yakışmaz. küçük düşünenler AB'yi küresel bir güç haline getirmez.

MESUT ÖZİL TÜRK KALESİNE GOL ATMADIKÇA..

Almanya'nın her şeyine katkı sunan sanatçılarımız var. Fatih Akın'ın filimleri bizim de filmimizdir. Kendi kalemize atmadığı müddetçe Mesut Özil'in golelrinde bizler de havalara uçuyoruz. 50 yıl önce göçmen işçi olarak gelenler bugün Almanya'nın her alanında var. Onlar ne kadar işçi ise o kadar da insan. Burada her türlü ırkçı yaklaşımı ve islamafobiayı da bir kez daha vurguluyorum. Almanya'nınm da bizimle aynı düşünceleri paylaştığını biliyorum. Biz entegrasyonu kayıtsız şartsız destekliyoruz.

Tüm Türkiye kökenli vatandaşlarımızı Almanya vatandaşı olmaya davet ediyorum. Alman vatandaşlarını da Türk vatandaşı olmaya devam ediyorum.

BİZ BİRLİKTEYİZ (WIR SIND ZUSAMMEN)

Medeniyetlerin çatışması tezi mutlaka boşa çıkacaktır ve medeniyetler ittifakı tezi haklı çıkacaktır. Alman dostlarımızın da aynı ideali paylaştıklarını biliyoruz. 50 yıl önce gelenler artık gurbeti sılaya dönüştürdüler. 

Wir sind zusammen. -Biz birlikteyiz-, teşekkürler. 

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.