1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Başbakan Erdoğan şampiyonlarla iftar yemeğinde
Başbakan Erdoğan şampiyonlarla iftar yemeğinde

Başbakan Erdoğan şampiyonlarla iftar yemeğinde

Şampiyonları iftarda ağırlayan Erdoğan, "Bayramdan önce kızlarımızın altınlarını verelim. Çeyiz yapsınlar" dedi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası yarışmalarda madalya kazanan 50 branştan yaklaşık 400 sporcuyla Vilayetler Evi'nde iftar yaptı.Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve dünya şampiyonu olan Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı sporcularıyla aynı masada oturdu. Türkiye'nin gurur kızları iftar yemeğinde ağırlayan Erdoğan, "Bayramdan önce kızlarımızın altınlarını verelim. Çeyiz yapsınlar" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

BİZİ GURURLANDIRDILAR

Gecede yaptığı konuşmada dünya şampiyonu olan Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı'nı kutlayan Erdoğan, ''Bizi gururlandırdılar. Gerçekten bizleri geleceğe umutla bakar hale getirdiler'' dedi.Sporculara seslenen Erdoğan, ''Bunlar Türkiye'nin başarılarıdır. 74 milyon insanımızı sevince boğan başarılardır. Elbette bunlar sizin başarılarınız ve olimpiyat adaylığı yolunda temel güvencemiz olma noktasında referanslarımızdır" dedi.

 

2020 OLİMPİYATLARI

Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunlarına bir kez daha aday olduğunu geçen hafta açıkladıklarını anımsatan Erdoğan, ''Daha önceki adaylıklarımızdan istediğimiz sonucu alamamamıza rağmen bu hayalin peşinden gitmeye devam ediyoruz, ısrarlıyız. Çünkü biz meseleyi sadece Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmak olarak görmüyoruz. Biz meseleyi, Türkiye'nin son yıllarda temsilcisi olduğu barış, adalet ve özgürlük eksenli, uluslararası duruşun bir devamı olarak görüyoruz. Bütün dünyaya buradan bir mesaj veriyoruz, 'Gelin bu iki barış ve dostluk sembolünü bir araya getirelim, buluşturalım' diyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2275 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.