1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Şimşek’ten Kırşehirliler Derneği’ne hayırlı olsun ziyareti
Başkan Şimşek’ten Kırşehirliler Derneği’ne hayırlı olsun ziyareti

Başkan Şimşek’ten Kırşehirliler Derneği’ne hayırlı olsun ziyareti

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Kırşehirliler Derneği’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Kırşehirliler Derneği Başkanı Mehmet Kanık'ın daveti üzerine Kırşehirliler Derneği'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Şimşek, “Dernekler çok önemlidir. Gölbaşı’nda yaklaşık 10-12 bin Kırşehirli vatandaşımız var. Gölbaşı’nda 237 tane dernek var. Kaç tanesi faal araştırmak gerekir. 12 tane il hemşehri derneğimize biz yer verdik. Kırşehirliler Derneğimiz aktif çalışan bir dernek olarak öne çıkıyor.” dedi.

 

 

Gölbaşı Mozaik Bir İlçe, Hemşehri Derneklerimize Desteklerimiz Devam Edecek

 

 

Başkan Şimşek, “Örf ve adetleri yaşatmak önemli. Gölbaşı mozaik bir ilçe. Gölbaşı İl Hemşeri Derneklerimize desteklerimiz her daim devam edecek. Gölbaşı’mız için hep beraber daha iyi yerlere geleceğiz. Biz büyük bir aileyiz.” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Şimşek, yapılan ve yapılacak projeler hakkında da şunları söyledi:

 

 “Gölbaşı, metropol ile taşra arasında sıkışmış bir ilçeydi. Gölbaşı’mız eşsiz bir ilçe. Biz yaptığımız çalışmalarla Gölbaşı’mızı metropol hale getiriyoruz. Ben buranın çocuğuyum. İlçemizi güzelleştiriyoruz. Türkiye’de 922 ilçe var. En özellikli ilçe Gölbaşı. Çünkü stratejik bir ilçe, turizm kenti, öğrenci kenti, üniversite kenti, tarım ve hayvancılık kenti, aynı zamanda sanayi kenti olarak ön planda olan bir ilçe. Nüfus şu an 150 binlere dayandı. Birçok özelliğe sahip oldu. İlk önceliğimiz ekonomiyi düzeltmekti. Geldiğimiz gibi tasarruflarla belediyemizin bütçesini büyüttük. Şu an bütçemiz 1 milyar seviyelerinde. Belediyenin bir tane kiralık aracı kalmadı. Hepsi hepimizin, sizlerin malı. Bunlar çok önemli.”

 

 

Turizm Açısından Önemli Çalışmalar Yapıyoruz

 

Başkan Şimşek, “Üniversiteliler Caddesi’nin arsasını aldık, arsanın değeri 300 milyon TL idi, yapılan çalışmalarla şu anki değeri 1 milyar TL. Çok güzel ve modern şekilde yaptık orayı. Dört tane sinema salonu var artık. Uluslararası Bilardo Kompleksi ve Dünya Şampiyonalarıyla Gölbaşı’mızı dünya çapında marka hale getirmeye çalışıyoruz. 2022 yılında Gölbaşı’nda Dünya Bilardo Şampiyonası oynandı. 38 ülke geldi, 178 ülkede canlı yayınlandı ve herkes orada Gölbaşı ismini gördü. 365 günün 300 günü açık. Türkiye Şampiyonları da burada oynanıyor. Dünyayı buraya getirdik. Esnafımıza katkıda bulunduk. Bu sene Ağustos’ta 5 tane Dünya Şampiyonası Gölbaşı’nda oynanacak. Dünya buraya geliyor. Dünya Bilardo Federasyonu Başkanı gördüğü en kapsamlı ve en iyi bilardo kompleksinin Gölbaşı’nda olduğunu söyleyerek bize teşekkür etti, ” dedi.

 

Tramvay çalışması hakkında da konuşan Başkan Şimşek, “Ticaret insan sirkülasyonu olan yerde olur. Üniversitelerde bir araştırma yaptırdık. Öğrencilerin %70’i göl kenarına inmiyor. Tramvay projemizi hem turizm hem ekonomiye destek olarak yapıyoruz. Kiosklar koyduk. Nerde hangi esnaflar var buralardan, teknolojik olarak bakacaklar ve oralara gidecekler. Durmadan çalışıyoruz, ilçemizi geliştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Şimşek, “Bisiklet yollarımız doğa ile iç içe, bir tarafında yeşil bir tarafında mavi, 24 km’si bitti, toplam 30 km olacak. Hem yürüyüş yolu hem yaya geçidi hem de bisiklet yolu olan Türkiye’nin en büyük bu özellikteki köprüsünü yapıyoruz. Bir doğa harikası olan Tulumtaş Mağarası’nı açıyoruz.” dedi.

 

Ankara’nın En Güvenli ve En Temiz İlçesi Gölbaşı

 

Başkan Şimşek, “En fazla ruhsat veren belediyeyiz. Başvuru sayısı hep fazla. Çünkü herkes artık buraya geliyor. Çalışarak ve gelişerek Gölbaşı’nın ismini ön plana çıkarmaya devam edeceğiz. 922 ilçe arasında, ilçelerindeki köylerin tamamında doğalgaz olan tek ilçe Gölbaşı’mız.

 

Kurban Alanını ve Fuar Alanını Tertemiz Şekilde Yaptık

 

Buranın altyapısını çok büyük yaptık. Çalışma arkadaşlarıma buranın altyapısını büyük yapacağız, yüzlerce yıl bakıma ihtiyaç duymamalı demiştim. Bunu da başardık. Hem kurban alanı hem de toplanma alanı olarak altyapısını yaptık. Uluslarası Tarım Fuarı iki yıl üst üste buradaydı. Yüz binlerce insan geldi.” dedi.

 

 

 

Başkan Şimşek, sözlerini “Eksiklerimiz elbette var. Ama iyi niyetle, eksikleri gidermek üzere durmadan çalışıyoruz. Bunu samimiyetle söylüyorum. Sizlerin destekleriyle çalışıyoruz. Sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Sizden ricam iftira ve dedikodulara kulak asmayın. Gelin bize sorun. Perşembe günleri sabah 08.00’te halk günü yapıyoruz. Erkenden vatandaşlarımızı belediyede ağırlıyorum, yüz yüze istek ve önerilerini alıyorum.” diyerek noktaladı.

 

 

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.