1. HABERLER

  2. GÖLBAŞI

  3. Bilal Erdoğan Kazan'ı ziyaret etti
Bilal Erdoğan Kazan'ı ziyaret etti

Bilal Erdoğan Kazan'ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren kahraman Kazan’ı ziyar

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren kahraman Kazan’ı ziyaret etti. Erdoğan, “Kazan halkı olarak 4’üncü Ana Jet Üssü’nün kapısına gidip,‘bu milletin uçağını bu millete bomba atmak için kullanamazsınız’ dediyseniz, siz nasıl ki orada şehadete, gaziliğe yürüdüyseniz, bu millet bundan sonra daha güçlü şekilde bağımsızlığına sahip çıkacağını dünyaya gösterdi” dedi.

 

 

Bilal Erdoğan, Kazanlı demokrasi şehitlerinin evlerine taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan’a, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve AK Parti Milletvekilleri Aydın Ünal, Akif Yılmaz,Ayşe Keşir de eşlik etti.

 

 

Şehidimiz Cumhurbaşkanı’nı çok severdi

 

 

Erdoğan ilk olarak, şehit Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar’ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan burada, 6 çocuk babası olan şehit Anar’ın oğlu 15 yaşındaki Hüseyin ile yakından ilgilendi. Hüseyin Anar, Erdoğan’a, “Babam cumhurbaşkanımızın konuşmalarını bana internetten açtırıp, dinlerdi. Cumhurbaşkanımız ne zaman buraya gelecek” dedi. Anar’ınanesi Yurdagül ve eşi Nuray da “Şehidimiz sayın cumhurbaşkanını çok severdi ve onun için şehit olmaya gitti. Allah cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin” diye konuştu. Erdoğan da şehit muhtarın ailesine kendileri için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.     

 

 

Vatangidiyor ben nasıl otururum

 

 

Şehitlerden 19 yaşındaki Ömer Takdemir’in babası Nihat Takdemir ise “Oğlum evde oturuyordu, cumhurbaşkanımızın televizyondaki konuşmasını gördükten sonra, ‘Baba vatan elden gidiyor, cumhurbaşkanımız çağırıyor, ben nasıl otururum’ dedi ve masaya elini vurarak şehit olmaya gitti” diye konuştu. Erdoğan ayrıca, aynı üs önündeki saldırıda şehit olan 63 yaşındaki Ümit Güder ile gazi olan eşi Türkan ve oğlu Mertcan Güder’in evlerini de ziyaret etti. Erdoğan’ı burada karşılayan ailenin diğer çocukları Figen ve Ferit Güder de, “Babamız şehadet, annemiz ve kardeşimiz gazilik mertebesine ulaştı. Böyle bir ailenin evlatları olarak dik duracağız. O gece tarih yeniden yazıldı ne mutlu bize ki tarihi yazan bir aileye mensubuz” diye konuştu. 

 

 

Kimse milletin önünde duramayacak

 

 

Erdoğan taziye ziyaretlerinin ardından Kazan Belediyesi önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. Erdoğan, “Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, Allah bütün ailelere sabırlar versin, Allah bizleri de şehitlerimizin yolundan ayırmasın. Çünkü onlar 15 Temmuz gecesi bu milletin dirayetini, bu milletin gücünü bütün dünyaya gösterdiler.Onlar aslında bu milletin yolunu aydınlattılar, geleceğimizi aydınlattılar. Artık geleceğimiz ile ilgili yarınımız ile ilgili onların sayesinde ümitsizliğe kapılmaya gerek kalmadı. Eğer bizler o şehitlerin şehadetinin bilinci ile yaşayabilirsek,eğer bizler onların bize açtığı, aydınlattığı yolda yürümeye azmedebilirsek kimse bu milletin önünde duramayacaktır” diye konuştu.

 

 

Millet, lideriyle aynı duruşu sergiledi

 

 

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

 

 

Cumhurbaşkanımızın o gece Marmaris'ten uçakla İstanbul'a gelişi, aslında güvenliği açısından baktığımız zaman adeta tankların önüne geçerek‘durun nereye gidiyorsunuz’ demesi gibiydi. Millet liderinin, başkomutanının, cumhurbaşkanının sergilediği duruşun aynısını Akıncı Üssü’nde, Gölbaşı’nda, Çengelköy'de, Boğaz Köprüsü’nde aynı duruşu göstererek, tanklara‘durun nereye gidiyorsunuz, bu milletin silahını bu millete nasıl doğrultursunuz’ dedi.”

 

 

Kazan halkı dünyaya gösterdi

 

 

“Bu milletin dimdik duruşu sayesinde bu son hayasızcaakın da sizin iman dolu göğsünüzde toz gibi un ufak oldu. 15 Temmuz’da hep birlikte siz nasıl Kazan halkı olarak Akıncı 4’üncü Ana Jet Üssü’nün kapısına giderek, ‘bu milletin uçağını bu millete bomba atmak için kullanamazsınız’ dediyseniz, siz nasıl ki orada şehadete, gaziliğe yürüdüyseniz bu millet bundan sonra daha çok güçlü bir şekilde bağımsızlığına, iradesine, egemenliğine sahip çıkacağını en ayan beyan şekilde bütün dünya aleme söylemiş oldu.Kahraman Kazan halkı sizlerle olmaktan şeref duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun, hepimizin geleceği aydınlık olsun Allah razı olsun.”

Bu haber toplam 2330 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.