1. HABERLER

  2. Bu defa hizmet için tartıştılar
Bu defa hizmet için tartıştılar

Bu defa hizmet için tartıştılar

Gölbaşı Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı Cephe Sağlıklaştırma Projesi meclis gündeminde tartışmalara neden oldu. Birçok defa mecliste birbirleri ile tartışan meclis üyeleri bu sefer hizmet için tartıştılar.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı Cephe Sağlıklaştırma Projesi meclis gündeminde tartışmalara neden oldu. Birçok defa mecliste birbirleri ile tartışan meclis üyeleri bu sefer hizmet için tartıştılar.

Kasım ayının ilk meclis toplantısında Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili çalışmaların daha da hızlanması adına komisyon oluşturulması için meclisten yetki istendi. Ayrıca cephe sağlıklaştırma projesi kapsamında kullanılacak malzemelerin ve yapılacak çalışmaların maliyetlerinin belirlenmesi konusunda da meclisin gündemine gelen konu bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Başkan Odabaşı, konunun hızlanması ve kışa girmeden 2-3 örnek bina yapılmasını istediklerini belirtti. Konu üzerinde görüş bildiren CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek, belirlenecek komisyonda kimlerin yer alacağını sordu. Şimşek’in bu sorusuna MHP Meclis Üyesi Kadir Yanık komisyonda yeterli sayıda teknik ekibin ve her partiden de birer temsilcinin olacağını söyledi.

VATANDAŞA YÜKLENMESİN

Cemal Gürsel, Hükümet ve Ankara Caddesi üzerinde bulunan binalarda sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışması ile ilgili yapılan incelemelerde mevcut binaların farklı malzemelerden oluşması, kat sayılarının farklı olması gibi çeşitli nedenlerle maliyetlerinin de farklılıklar gösterdiği gerekçesiyle yapılan cephe yenileme çalışmalarına harcanacak tutarın ne kadarının vatandaştan tahsil edileceği konusunda çalışmaların yapılabilmesi için meclisten yetki istendi.

Meclisten istenen bu yetki tartışmaları da beraberinde getirdi. AK Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay konu hakkında görüşlerini belirterek,  Proje kapsamında hangi binaya ne kadar maliyet çıkacağı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ve vatandaşlara nasıl yansıtılacağını bilmediklerini ifade etti. Duruay ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin ve başka belediyelerin de böyle projeler yaptığını ancak, vatandaşa hiçbir maliyet yüklemediklerini bu yüzdende vatandaşa maliyet yüklemeden bu projenin Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılmasını önerdi.

TAMAMINI ALMA YETKİMİZ VAR

Duruay’ın bu önerisi üzerine Başkan Odabaşı, belediyenin yapılacak olan cephe yenileme çalışmalarında harcanacak olan paranın tamamının vatandaştan alma yetkisi olduğunu hatırlatarak, “Ama biz istedik ki, turizm kenti olan Gölbaşı’nı bu olumsuz görüntüden kurtaralım ve daha çağdaş, modern bir Gölbaşı oluşturalım. Bunun için de bir yıldır arkadaşlarımız uğraş veriyor. Burada vatandaşlarımızın da bir katkıda bulunmasını istedik. Kullanacağımız malzemenin kalitesini artırmak ve Gölbaşı’na yakışır bir cadde olmasına katkı sağlamak için vatandaşlarımızla bir anket yaptık. Bu anket neticesinde vatandaşlarımızın büyük çoğunlu katkıda bulunmak istedi” dedi.

TAMAMI BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANSIN

Ak Parti Meclis Üyesi Hamit Mermer’de projenin hayata geçirilmesi için Duruay ile aynı fikri paylaşarak, bu çalışmaların maliyetlerinin belediye tarafından karşılanmasını önerdi. Mermer, eğer vatandaştan belli oranda bir miktar talep edilirse, bunların tahsili konusunda belediyenin sıkıntıya düşebileceğini, ödemeyenlerin de olabileceğini ve bunun da projenin aksamasına neden olacağını söyledi.

KARPUZ MU ALIYORUZ

MHP’li Kadir Yanık, maliyetin tamamını vatandaştan almak yerine bu konuda %50 oranını belediyenin karşılamasını uygun gördüklerini ifade edince, CHP’li Ercan Şimşek Yanık’ın bu önerisine cevabı ‘Karpuz mu alıyoruz” şeklinde oldu. Şimşek, konunun ciddi anlamda tartışılması gerektiğini savunarak, “Ben bu sektörden gelen biriyim ama karar veremiyorum. Tartışılması gerekir. Aceleye getirilecek bir durum değildir.

ÖRNEK BİNA YAPMAK İSTİYORUZ

Başkan Odabaşı, projeyi biran önce hayata geçirmek istediklerini ve en azından kışa kadar bir iki tane örnek bir bina yapmayı düşündüklerini belirtti. Odabaşı, tek amaçlarının vatandaş ve belediye işbirliği ile Gölbaşı’nı daha da güzelleştirmek olduğunu sözlerine ekledi. 

MECLİSE 5 DAKİKA ARA

Meclis üyeleri cephe sağlıklaştırma projesi üzerinde bir karara varamayınca Meclis Başkanı Başkan Odabaşı, meclise 5 dakika ara verdi. 5 dakikalık arada da Başkan Odabaşı ve meclis üyeleri konu üzerinde uzun uzun tartıştılar. Aranın ardından gündem maddesi, tekrar görüşülmek üzere bir sonraki meclis toplantısına bırakıldı. Cephe sağlıklaştırma projesi ve maliyetlerin tahsili konusu tartışması meclis toplantısı sonunda da devam etti.

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.