
Canlı yayında Maraş Katliamı tartışması - İzle
Maraş katliamı sanıklarından eski ülkücü canlı yayında! KATLİAM ÖNCESİ ALEVİ EVLERİNE KİM ÇARPI KOYDU!..
Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge'de Maraş katliamı masaya yatırıldı. Maraş katliamını tartışan konuklar olayların perde arkasını aydınlatmaya çalıştı.
ALEVİ EVLERİNİ KİM İŞARETLEDİ?
Programın konuklarından biri de, Kahramanmaraş katliamından sorumlu tutulan ancak hem askeri hem de sivil mahkemelerden beraat alan eski milletvekili Ökkeş Şendiller'di. Ökkeş Şendiller, katliamın bir numaralı sanığı olarak Maraş olaylarına yol açan bombayı, içi ülkücülerle dolu sinemaya atıp halkı galeyana getirmek iddiası ile yargılanmıştı. Şendiller bir süre yattığı cezaevinden çıktıktan sonra da “Kenger” olan soyadını Şendiller olarak değiştirmişti.
Canlı yayında bağlanan Maraş olayları tanığı Bektaş Nur Hak ile Ökkeş Şendiller arasında sert diyaloglar yaşandı. Hak, "Maraş'ta Alevi evlere tek tek işaret konuldu" deyince Şendiller ile arasında sert bir tartışma çıktı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.