1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP adayı Odabaşı'dan 8 Mart'a özel program
CHP adayı Odabaşı'dan 8 Mart'a özel program

CHP adayı Odabaşı'dan 8 Mart'a özel program

CHP Gölbaşı Belediye Başkan adayı Yakup Odabaşı, 8 Mart Kadınlar Günü'nde, 1000'den fazla kadınla bir araya geldi. Kadınların büyük ilgisi ve desteğiyle karşılanan Odabaşı, samimi bir yaklaşım sergileyerek kadınlarla Ankara oyun havası oynadı, güzel bir a

A+A-

CHP Gölbaşı Belediye Başkan adayı Yakup Odabaşı, 8 Mart Kadınlar Günü'nde, 1000'den fazla kadınla bir araya geldi. Kadınların büyük ilgisi ve desteğiyle karşılanan Odabaşı, samimi bir yaklaşım sergileyerek kadınlarla Ankara oyun havası oynadı, güzel bir atmosfer oluşturdu.

Projelerini açıklamak için özellikle toplumun temel taşı olan kadınları beklediğini vurgulayan Odabaşı, ilk olarak kadın projelerini açıkladı ve ilerleyen günlerde diğer projelerini de duyuracağını belirtti. Konuşmasını Neşet Ertaş'ın "Kadınlar insandır, biz insanoğlu" sözleriyle sonlandıran Odabaşı, salondan büyük bir coşkuyla uğurlandı. Bu yaklaşımıyla, seçim kampanyasında kadınların önemini ve katılımını vurgulayan güçlü bir mesaj iletti.

Odabaşı kadınlara yönelik projelerini de açıklarken şu ifadeleri kullandı;

KADIN KOOPERATİFLERİ KURULACAK

Kadınlarımızın istihdama katılımını artırmak için kadın kooperatifleri kuracağız. Bu kooperatiflerde, kadınlarımızın yeteneklerine göre çeşitli alanlarda üretim yapmalarını sağlayacağız."

GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ VE MOLA EVLERİ

"Çalışan annelerimizin yanında olmak ve onlara destek vermek adına yoğun olduğu mahallelerde kreş ve gündüz bakım evleri inşa edeceğiz. Bu tesislerde çocuk eğitmenleri görev alacak ve özel gereksinimli bireylere sahip aileler için özel mola evleri oluşturacağız."

HANIMLA LOKALİ

"Kadınlarımızın sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamak için kadınlar lokali gibi sosyal alanlar oluşturacağız. Bu alanlar, kadınlarımızın bir araya gelip birbirlerine destek olabilecekleri ve yeteneklerini sergileyebilecekleri bir ortam sunacak."

BİLİM MERKEZİ

"Çocukların bilimsel gelişimlerine katkı sağlamak için çocuk seraları bilim merkezi gibi eğitim kurumları açacağız. Bu merkezler, çocuklarımızın bilimsel meraklarını keşfetmelerine ve gelişmelerine olanak tanıyacak."

"Projelerimizle, kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bir konuma gelmelerini sağlayacak, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyecek ve toplumumuzu daha kapsayıcı bir hale getireceğiz."

Kadına şiddeti de kınayan Odabaşı “Kadına şiddet her zaman kabul edilemez bir durumdur. Toplumumuzda kadınlarımıza yönelik şiddetin son bulması için elimizden geleni yapmalıyız. Kadınlarımızın güvenliğini ve haklarını korumak, en öncelikli görevlerimizden biridir. Bu sebeple, belediye başkanı olarak kadına yönelik şiddeti kesinlikle kınıyor ve her türlü şiddetin önlenmesi için kararlılıkla çalışacağımızı belirtmek isterim. Kadınlarımızın sesini duyurmak ve haklarını korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." Dedi.

5e09bf16-3dc7-4324-81a5-676ffd3b5974.jpg7b9da5f5-9a33-45c6-8d79-bce49811ff28.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.