1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. CHP'de disipline sevk edilen 2 vekil konuştu
CHP'de disipline sevk edilen 2 vekil konuştu

CHP'de disipline sevk edilen 2 vekil konuştu

Vekillere zam düzenlemesinde imzaları bulunan 2 vekil CHP'de çatlak oluşturdu. Vekiller kendileini savundu.

A+A-

Milletvekiline zam düzenlemesi CHP'yi karıştırdı. Düzenlemede imzası bulunan iki vekil disipline sevk edildi. CHPlideri Kılıçdaroğlu, tartışmalara girmedi. O iki vekil ise konuştu. Tanju Özcan, "kendi insiiyatifimle imza atmadım" dedi, grup yönetimini işaret etti. Ahmet Toptaş ise zammı savundu: "Milletvekili karnını doyurmazsa iş takipçiliği yapar."

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN 2 VEKİL KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vekillere maaş zammı düzenlemesi nedeniyle partisinde yaşanan tartışmalara hiç girmedi. Sadece düzenlemeyi onaylamadığını söyledi.

En sert açıklama Gürsel Tekin'den geldi, Tanju Özcan ile Ahmet Toptaş'a. Yani milletvekili maaş artışı düzenlemesine imza atan iki isme.

Sadece Gürsel Tekin değil, o gece Genel Kurul'da bulunan Emine Ülker Tarhan da tepki gösterdi iki vekile. Oo gece artışla ilgili ilk önergeyi onayladıklarını söyleyen Tarhan, yaptığı yazılı açıklamayla o iki vekilin bireysel olarak imza attığını söyledi. Ve Genel Kurul'da oylamaya girmediklerini acıkladı.

Zaten CHP Grup Başkanlığı da düzenlemede imzası bulunan Tanju Özcan'la Ahmet Toptaş'ı disipline sevk etti.

Disiplin kararını duyururken de vekil emekli aylıklarına fahiş artış düzenlemesine grubun karşı cıktığını ve bu nedenle o madde için plan bütçe komisyonuna üye verilmediğini de duyurdu.

KARNIMIZI DOYURMAYALIM MI?

Ve gözler o iki vekile çevrildi.

CNN TÜRK'e konuşan Ahmet Toptaş parti yönetiminden talimat alıp almadıkları ile ilgili net konuşmadı ama düzenlemeyi savundu. Hem de ilginç sözlerle: "Emekli milletvekilleri geçinmekte zorluk çekiyor. Hatta traş olmak için bile ucuz olduğu için Meclis berberine geliyor. Ben Türkiye'deki 550 milletvekilinden biriyim, bir milletvekiline yakışır elbise ayakkabı giymeyeyim mi? Mlletvekili karnını doyuramazsa, seçmenini ağırlayamazsa iş takipçiliği yapmak zorunda kalır."

Ve Tanju Özcan. O da "imzamı kendi insiyatifimle atmadım. Grup üyeleri benim imza atmamı istedi" dedi.

Ve günah keçisi ilan edildiğini öne sürdü.

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.