1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gökhan Koçak kadınlara yönelik projelerini açıkladı
Gökhan Koçak kadınlara yönelik projelerini açıkladı

Gökhan Koçak kadınlara yönelik projelerini açıkladı

Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Kadınlar Kolunun düzenlediği “Kadınlar Buluşmasında” Gökhan KOÇAK, kadınlarla ilgili projelerini açıkladı. BBP Seçim Koordinasyon Merkezinde yapılan etkinlikte salona sığmayan kalabalık dışarıya taştı. 

A+A-

Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Kadınlar Kolunun düzenlediği “Kadınlar Buluşmasında” Gökhan KOÇAK, kadınlarla ilgili projelerini açıkladı. BBP Seçim Koordinasyon Merkezinde yapılan etkinlikte salona sığmayan kalabalık dışarıya taştı. 

*GÖLBAŞI BELEDİYESİNİ HALKIMIZ EMİN ELLERE TESLİM EDECEK İNŞALLAH*
Kadınların yoğun katılım sağladığı toplantının açılışını BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Orhan ŞAHİN yaptığı coşkulu bir konuşma ile yaparak sözlerini “ Gölbaşı’nı, Allah’ın izniyle emin ellere teslim etmeye bu muhteşem topluluğun karar verdiğini görüyorum, bu duygu ve düşüncelerle toplantıya katılım sağlayan tüm kadınlarımıza hürmet ve selamlarımı sunuyorum”  diyerek tamamladı.  
*OY İSTENMEDİK KİMSEYİ BIRAKMAYACAĞIZ*
Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Kadın Kolları Başkanı Hilal GÜÇLÜ, yaptığı konuşmada “Gökhan KOÇAK Başkanımız, devlet ve millet için hiçbir özveriden kaçınmayan dürüstlüğü, güvenilirliği, adalet duygusu, ilkeli duruşuyla her kesimin takdirini kazanmış Muhsin Yazıcıoğlu Başkanımızın yanında yetişmiştir. Onun ayak izlerini takip ederek milletimize hizmet etmeyi bir yaşam haline getirmiştir. Muhsin Başkanımızın ideallerini hayata geçirmek isteyen Gökhan KOÇAK Başkanımızın, Gölbaşı Belediye Başkanı olması için lazım gelen her çalışmayı yapmaya kararlıyız. Seçim Koordinasyon Merkezimizdeki şu anki heyecan ve coşkunun oya dönüşerek Gökhan Başkanımızı, Belediye Başkanlığına taşıyacağına olan inancımız tamdır. Bu gayret ve şevkle sizin de katkılarınızla ev toplantıları düzenleyerek çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle programımıza katılan, Gölbaşı için birlik zamanı diyen kadınlarımız, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.. 
*BEN TERTEMİZ ELLERİMİ SİZE UZATIYORUM*
BBP Belediye Başkan Adayı Gökhan KOÇAK ise konuşmasına alkışlar eşliğinde  tezahüratlarla başladı. "Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir" diyen KOÇAK, “gelin dedik geldiniz, gücümüze güç verdiniz, etkinliğimizi onurlandırdınız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Salonu her yaş grubundan katılım sağlayarak dolduran kadınlara Gökhan KOÇAK, "salona baktığımda Anadolu işgale uğradığı zaman yurdumuzu müdafaa etmek için cepheye koşan Nene Hatunları, Kara Fatmaları isimsiz kahraman olan analarımızı, kadınlarımızı görüyorum. Vatan ve millet sevgisiyle dolu nesiller yetiştirirken genç yaşta şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın öğretmeni görüyorum, yarınlarımıza sahip çıkacak olan elinde ay yıldızlı bayrağımızı sallayan evlatlarımızı görüyorum. Salonda bu heyecan dolu tabloyu oluşturan sizlerle Gölbaşı'mıza en güzel şekilde hizmet etmeyi Rabbim bize nasip etsin" dedi.
BBP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan KOÇAK, “Ben tertemiz ellerimi size uzatıyorum. Bu eller kire hiç bulaşmadı. Bu eller ihanete hiç ortak olmadı. Bu eller tertemiz bir mazinin hâtıralarıyla dolu bir kuşağın bu güne uzattığı ve kutlu bir geleceğe birlikte yürümek için akitleşmek isteyenlerin elidir.” dedi. Salondaki kadınlar ise bu hitaba dakikalarca süren “Gökhan Başkan” tezahüratı ile karşılık verdi.
*KADIN KOLLARI GENEL MERKEZİNDEN TAM DESTEK*  
BBP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcıları Seher Kılınç ve Melike Gökkoyun, Ankara Kadın Kolları Başkanı  Fadime Demirci ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Kemal Yüce ile solunu coşku seline dönüştüren kadınların yoğun katılım sağladığı programın son bölümünde Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Gökhan KOÇAK, daha sonra aşağıdaki kadınlara yönelik projelerini açıkladı. 
*GÖLBAŞI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ*
     “Kültür ve Sanat Sokağı” inşa edilecek. 
     Resim, ebru, hat, çini, cam vitray, seramik, deri, keçe, gümüş, takı ve bunun gibi farklı pek çok sanat dalını günümüzde yaşatma gayreti içinde olan sanatçılarımızın, “Sanat Sokağı” adı altında inşa edilecek konaklarda eserlerini vücuda getirmeleri sağlanacaktır. Böylece bu sanatçılarımız, hem üretim hem sergileme hem de satış yapma imkânına kavuşturulacaklardır. Aynı zamanda sanatçıların bu alanda talep edenlere ders verebilmeleri sağlanarak,  bu sanat dallarının gelecek nesillere aktarılması da temin edilebilecektir.
*MESLEK EDİNDİRME KURSLARI*
     Mesleki Yeterlilik Belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından oluşturulan ulusal yeterliliklerde belirtilen koşulları sağlaması durumunda herhangi bir meslekten bireyin sahip olabileceği bir belgedir. Bir meslek sahibi olmak isteyen, mesleği olup da mesleğini değiştirmek ya da geliştirmek isteyen Gölbaşılı vatandaşlarımıza hizmet verecek, Milli Eğitim Bakanlığının ilgili kurumlarıyla ve üniversitelerle yapılacak protokollerle hizmete geçecek bir birimin kurulup faaliyete başlaması sağlanacaktır.
*YAYGIN EĞİTİM KURSLARI*
     Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi ile yapılacak bir protokolle, Gölbaşı Belediyesine ait mekânlar eğitim ve sosyal aktiviteler amacıyla tahsis edilerek buralarda ücretsiz sanat ve spor, kurslarının açılması sağlanarak hayat boyu eğitimin önündeki tüm engeller kaldırılacaktır.
KADINLAR ÜRETİYOR*
     Başta ev hanımları olmak üzere, herhangi bir ticaret kaydı olmayan vatandaşlarımızın üretmiş oldukları el sanatları ürünlerinin (iğne oyası, gümüş işlemeciliği, kuyumculuk, ahşap boyama, deri aksesuar tasarımı, kazaziye, kaligrafi, kitre bebek vb.) üretim ve satışı desteklenecektir.
*GENÇ GİRİŞİMCİ KADINLAR DESTEKLENECEK*
 Kadın ve genç girişimcileri destekleyecek projeler hayata geçirilecektir. TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı ile destek almaya hak kazanan ve ilçemizde ikamet edip ilçemizde şirket kuran gençlerimize aldıkları destek kadar belediyemiz de destek sağlayacak, kadının girişimcilerin üretimleri ve ürettiği ürünlerin pazarlaması için altyapı desteği sağlanacaktır. Ev hanımlarının üretime katılması teşvik edilerek ürettikleri ürünler belediyemiz tarafından satın alınacak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.
*OBÜM (ORGANİK BESİN ÜRETİM MERKEZİ KOOPARATİFİ)*
     OBÜM (Organik Besin Üretim Mutfağı) kuracağız.
     İlçe nüfuzumuz, Türkiye’nin dört bir yanından gelip güzel ilçemize yerleşmiş çok çeşitli sosyolojik katmanlardan oluşmaktadır. Bu durum Gölbaşı’mızın mutfak kültürü için çok büyük bir zenginliktir. Projelerimizden biri de farklı bölgelerimizin zengin besin kültürünün, damak tatlarının organik olarak üretilerek hemşerilerimizim satışına sunulacağı “Organik Besin Üretim Mutfağı”nı kooperatif olarak kurarak hayata geçirmektir. Böylece hem kooperatifleşmeyi sağlarken hem de kadınlarımızı üretime aktif olarak dâhil etmiş olacağız.
KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ*
  “ÇOCULARINIZ BİZE EMANET"
     Kamuda çalışan annelerin 0-6 yaş grubundaki çocuklarının gidebilecekleri kreş ve gündüz bakım evleri, nüfus yoğunluğu çok olan merkez mahallelerden başlayarak her mahallemize bir kreş ve gündüz bakımevi olmak üzere açılacaktır. Bu kreş ve gündüz bakımevlerinde, sürekli eğitim ve bakım hizmeti verileceği gibi özel durumlarda çocuklarımızın günübirlik emanet edilebilme imkânı da sağlanacaktır. Fiziki mekânlar, çocuklarımızın alerjik durumları da dikkate alınarak tefriş ve inşa edilecektir.
*EBEVEYN MOLA EVİ*
     Engelli çocuk sahibi olan ebeveynlerin en büyük problemlerinden biri, acil durumlarda çocuklarını emanet edebilecekleri bir insanın ya da kurumun bulunmamasıdır. Sürekli bakım ihtiyacı olan çocukların ya da gençlerin bir ya da birkaç günlüğüne, kısa tatil zamanlarında, bakımlarının ve rehabilitasyonlarının yapılabileceği bir merkezi ilçemizde inşa edeceğiz. Randevu alınarak hizmet verecek kurumumuzda, uzman personel çocuk ya da genci evinden alarak konaklama süresi bitimimde tekrar evine bırakacaktır.

Bu haber toplam 1125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.