1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediye Spor Kulübü Basın Açıklaması yaptı
Gölbaşı Belediye Spor Kulübü Basın Açıklaması yaptı

Gölbaşı Belediye Spor Kulübü Basın Açıklaması yaptı

Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü Başkanı İbrahim Karagöz, MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi ve Spor Kulübü Başkan yardımcısı Uğur Mirza ve Kulüp müdürü Musa Albut gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi.

A+A-

İstifasını vermiş Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü Başkanı İbrahim Karagöz, MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi ve Spor Kulübü Başkan yardımcısı Uğur Mirza ve Kulüp müdürü Musa  Albut gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısında Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın Haziran ayı meclis toplantısında kulübün bir dernek statüsünde olduğunu ve belediye ile resmi bir bağının olmadığını belirtmişti. 

Kulüp Başkanı İbrahim Karagöz şu sözlerle karşılık verdi. 

Karagöz:”Gölbaşı Belediye Spor kulübü bir dernek değil kulüptür. 2022 yılında dernekten kulübe geçmiştir, sanırım belediye başkanına burada yanlış bilgi verilmiş. Kendisi durumu bilmiyor. Burası artık bir kulüptür, 2022 yılından bu tarafa belediye spor kulübüdür. Aynı büyük kulüpler gibi burası da bir kulüptür. Sekiz tane altyapısı olan, A futbol takımı olan, kadın futbol takımı olan ve çeşitli branşlarda sporla ilgili hizmet veren bir kulüptür. Öncelikle burada bunu belirtmek istiyorum. “

BİZDE HER ŞEY ŞEFFAF HER ŞEY AÇIK VE NETTİR

Karagöz:” Bizim karar defterimiz, evrak kayıt defterimiz buradadır. İsteyen bizim defterlerimizi istediği gibi inceleyebilir , bunda hiçbir sakınca yoktur. Zaten borç bilançosunu biz belediye yetkilerine ilettik. Burada borç dediğimizde sporcuların ve hocaların alacaklarıdır. Biz de her şeyi şeffaftır her şey açık ve nettir. Zaten yapacağımız olağanüstü genel kurulda da delegelerin ibra etmesiyle yönetimimiz ibra edilir onlar uygun görür incelemeleri yaparlar. Herhangi bir sıkıntı yoktur bizim borç bilançomuz da. Biz burada kalmaya hevesli yöneticiler değiliz. Zaten nezaketen seçim bittikten sonra iki gün sonra kamuoyuna istifamızı duyurduk ve bu istifayı duymamızdaki amaç yeni kazanan belediye gelsin, burada işte kimi kulüp başkanı yapmak istiyorlarsa biz kulübe onlara teslim, edelim yönetimimiz ibra edilsin çekip gidelim bizim amacımız buydu.”

NİÇİN KİMSE TEŞEKKÜR ETMEDİ? 

Karagöz: “ Kadın futbol takımımız ikinci ligde grubunu namağlup tamamlamış çeyrek final, yarı final ve final maçları oynayacaktı. Gölbaşı için bundan daha  güzel bir gurur olamaz. Fakat biz bu süreçte hiç kimseden kadın futbol takımımız için bir teşekkür görmedik, bu çocuklar bu teşekkürü hak etmedi mi? Niçin kimse teşekkür etmedi? Orada emek vardı, hayal vardı, umut vardı. Bu çocukların bir hedefleri vardı ve bi bu hedefler doğrultusunda bu çocukların her zaman yanında olduk. Deplasman maçlarına bütün yönetim olarak gittik. Onlara sahip çıktık, elimizden geleni yaptık. Bu kızlar bu kupayı ne şahsım adına ne de başka birisinin şahsı adına almadı. Bu kupayı bu çocuklar Gölbaşı Belediyesi Spor kulübü adına aldı, tüm Gölbaşı adına aldı. Bu çocuklar bu kupayı aldıktan sonra belediyenin sayfasına bir paylaşım dahi yapılmadı, bir teşekkür edilmedi. Peki spora böyle mi sahip çıkacağız biz?  İşte belediye başkanımız söyledi biz sahip çıkarız diye, sahip çıkmak böyle oluyorsa buna diyecek diyecek bir şeyimiz yok.” 

GÖLBAŞI BELEDİYE SPOR KULÜBÜ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL 

Karagöz: “Bence benim düşüncem, 40 yıllık bir spor kulübü burası , evet belediye Spor kulübü. Belediyeye bağlı değil aslında ama belediye ismi olduğu için burada bütün finansal gelirleri belediye sağlıyor. Spor kulübü bu şekilde işletimine devam ediyor. Bence bu spor kulübünü kurtarmak için yapılması gereken uzun vadede bu spor kulübüne aylık gelir bağlamaktır. Bu kulübün aylık 1.5 2 milyona yakın gideri vardır. Bu giderler; sporcuların deplasman maçların gittiğinde yol ve konaklama ücretleri, bu sporcuların hocalarına verilen maaşlar ve primleri vs. Bu gideri aylık rutin bir hale getirerek bu kulübün geleceğine katkı sağlamış olurlar. Yoksa kulüp baskanlari göreve geldikten sonra burada belediye başkanlarının arkasında gezip kulübe para istemek zorunda kalır. Buda gerçekten zor bir süreç. 

Gölbaşı belediyesi Spor kulübü bizim veya bir başkasının babasının malı değil, burası spor kulübü burada Gölbaşı‘nın gençleri hayatlarını kurtarmak için buraya gelip spor yapıyırlar. Bunun için de Gölbaşı belediyesi Gölbaşı‘ndaki iş adamları her kim varsa bu taşın altına elini sokup bu kulübü bu noktalardan daha farklı noktalara getirmesi gerekiyor. İnşallah bundan sonraki gelecek yönetim burada gereğini yapar bu kulüp daha güzel noktalara daha daha başarılı işlere imza atar.”

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler