1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediyesi’nden ata tohumu fidesi
Gölbaşı Belediyesi’nden ata tohumu fidesi

Gölbaşı Belediyesi’nden ata tohumu fidesi

Gölbaşı Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla ata tohumlarından üretilen fideleri vatandaşlarla buluşturuyor.

A+A-

 

 

“Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı daha sağlıklı bir nesil haline getirmek için unutulmaya yüz tutmuş olan yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla fidelerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.” diyen Başkan Şimşek, “Her sene olduğu gibi bu sene de yerli ata tohumumuzu toprakla buluşturmuştuk. Geleneksel hale getirdiğimiz ata tohumu ekimi sonrası, bugün de Park ve Bahçeler Müdürlüğü seramızda üretilen ata tohumundan oluşan domates, biber ve salatalık fidelerini vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Amacımız verdiğimiz fidelerden alınan tohumların gelecek nesillerimize aktarılmasını sağlamak.” şeklinde konuştu.

 

“Yerli, doğal, geleneksel tatlar sofralarınızdan eksik olmasın.”

 

 

Fidelerin toplam 12 adet paket halinde vatandaşlara verildiğini de aktaran Başkan Ramazan Şimşek, “Ben çiftçilerimizden şunu rica ediyorum. Lütfen ata tohumumuza sahip çıkalım. Sizlere dağıtacağımız tohumlarımız yerli ve ata tohumu. Yeniden üretip fide, tohum alabilirsiniz. Gelecek nesillerimiz için ata tohumu çok önemli. Tarım ve hayvancılık ekonomimize, geleceğimize yön verecek. Atılan küçük adımlar ile ülkemiz yeşillenecek. Yerli, doğal, geleneksel tatlar sofralarınızdan eksik olmasın.” dedi.

Bu haber toplam 3289 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.