1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı’nda Engelli Oyun Alanlarının Açılışı Yapıldı
Gölbaşı’nda Engelli Oyun Alanlarının Açılışı Yapıldı

Gölbaşı’nda Engelli Oyun Alanlarının Açılışı Yapıldı

Gölbaşı Belediyesinin, Uyum Parkı, Şehir Parkı ve Alparslan Türkeş Parkı’nda yapımını tamamladığı Engelli Oyun Alanlarının açılışı gerçekleşti.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata uyum sağlamaları ve yaşam standartlarını daha üst seviyelerde sürdürmeleri için Uyum Parkı’nda, Şehir Parkı’nda ve Alparslan Türkeş Parkı’nda “Engeller Tarih Olsun, Umutlar Yaşam Bulsun” hedefiyle Engelli Oyun Alanları yaptı.

Eymir Mahallesi UYUM Parkı’nda gerçekleşen açılış törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, MHP Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yıllık, Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel, Dünya Engelliler Vakfı Başkan Yardımcısı  Nuray Yılmaz, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Berk İnan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren MHP Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yıllık, engelli vatandaşlara yönelik yapılan Engelli Oyun Alanları için Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve emeği geçenlere teşekkür ederek,

“Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu üç parkın sosyal farkındalık anlamında çok önemli bir değer katacaktır. Engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak. Onları anlamak ve toplumsal yaşama en üst düzeyde katılımlarını sağlamak adına önemli bir gündür. Engelli sözcüğünün oluşturduğu olumsuz algının esasen bireyde değil, oluşturulan yaşam alanlarının olumsuz şartlarından kaynaklandığını belirtmek isterim. Engelli bireyleri toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görmekteyiz.  Engellilerin karşılaştığı toplumsal sorunların birlik ve beraberlikle aşılabileceğinin bilincinde olmalıyız”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise “Engelli kardeşlerimizi normal vatandaşlar gibi oyun parklarını kullanamıyordu. Bizde onların gidip rahatça oynayabilecekleri engelli oyun alanları oluşturduk. Bir tanesi burada UYUM Parkı’nda, biri Şehir Parkı’nda biride Alparslan Türkeş Parkı’nda yer alıyor. Dün değil, bugün değil, yarın değil biz her zaman engelli kardeşlerimizin yanında yer alacağız” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, açıklamalarını devamında şu ifadeleri kullandı;

“Gecemizi gündüzümüze katarak engelli kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu kardeşlerimizin hayata tutunmalarını, geleceklerini planlamaları ve mutlu olmalarını sağlayacak çalışmalara yapıyoruz.  Bunu yaparken de üzerimizde ki ağırlık hafifliyor çünkü onların hayata katılmalarını görmek bizi mutlu ediyor. Göreve geldiğimizde belirli sayıda engelli kardeşimizin listesi elimizdeydi. Ama Gölbaşı büyüyen bir ilçedir. İlçemizde ki bütün engelli kardeşimize ulaşmaya çalıştık. Çalışmalarımız sonunda 2 bin 57 engelliye ulaştık. Ve onların hayata tutunmalarını sağlayacak çalışmalar yaptık. Bunu da başardık. Hamdolsun. Onların bir arada yaşaya bilecekleri ve hayata tutunmalarını kolaylaştıracak olan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezimizi açtık”  

Konuşmaların ardından Dünya Engelliler Vakfı Başkan Yardımcısı Nuray Yılmaz engellilere yönelik destek ve çalışmalarından dolayı Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e plaket taktim etti.

Ardından kurdele kesimi yapılarak Engelli Oyun Alanlarının açılışı gerçekleşti. Etkinliğe katılanlar Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi öğrencileri ile birlikte oyun havası eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadılar. Ardından Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi ve Uyum Parkı gezildi.

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.