1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. Haldun Dormen'den hükümete Atatürk'lü gönderme
Haldun Dormen'den hükümete Atatürk'lü gönderme

Haldun Dormen'den hükümete Atatürk'lü gönderme

Ünlü oyuncu, tiyatrocularla hükümet arasındaki polemiğe Atatürk'ün veciz sözüyle katıldı.

A+A-

"SANATÇI OLAMAZSINIZ"

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Korhan Abay'ın yaptığı törende yer alan tiyatro oyuncusu Yapı Kredi Sanat Danışmanı Haldun Dormen, yaptığı konuşmada, ''Malum konuyla ilgili bir çok televizyonda bugün açıklamalar yaptım ama en anlamlı sözle, Atatürk'ün şu sözleriyle cevap vermek isterim eleştirilere, 'Efendiler, hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız'' diye konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ

Daha sonra ödüllerin verilmesine geçilen gecede, ''Yılın en başarılı prodüksiyonu'' ödülünün sahibi ''Süpernova'' adlı oyunla DOT Prodüksiyon, yılın en başarılı yönetmeni ise ''Yanık'' adlı oyunla Cem Emüler oldu.

Törende, ''yılın en başarılı kadın oyuncusu'' ödülünü ''Önce bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi'' oyunuyla Esra Bezen Bilgin kazanırken, ''yılın en başarılı erkek oyuncusu'' ödülünü ''Ateşli Sabır'' oyunundaki rolüyle Mert Turak aldı.

''Yılın en başarılı komedi-müzikal yardımcı kadın oyuncu'' ödülünü, ''Şark Dişçisi'' ile Sevinç Erbulak, ''yılın en başarılı komedi- müzikal yardımcı erkek oyuncu'' ödülünü aynı oyunla Selçuk Borak alırken, ''yılın en başarılı yardımcı kadın oyuncu'' ödülünü ''Kargaşa'' adlı oyunla Nergis Çorakçı, ''yılın en başarılı yardımcı erkek oyuncu'' ödülünü ''Antigone'' oyunuyla Ali Sürmeli kazandı.

''Yılın en başarılı komedi-müzikal kadın oyuncusu'' ödülünü ''Ben Bertolt Brecht'' oyunuyla Tülay Günal'ın, ''yılın en başarılı komedi-müzikal erkek oyuncusu'' ödülünü ''Şark Dişçisi'' oyunuyla Çağlar Çorumlu'nun aldığı törende, ''yılın en başarılı ışık tasarımcısı'' ödülünü Abdul Mounem Amayri, ''Kargaşa'' oyunuyla aldı.

Törende, ''en başarılı sahne tasarımcısı'' ödülü ''Don Kişot'', ''Ateşli Sabır'' ve ''Ölümüne'' oyunlarıyla Barış Dinçel'e verilirken, ''yılın en başarılı sahne müziği'' ödülünü ''Külhanbeyi Müzikali'' ile Can Atilla kazandı.

''Yılın en başarılı giysi tasarımcısı'' ödülünü Şark Dişcisi oyunu ile Tomris Kuzu, ''yılın en başarılı genç kuşak sanatçısı'' ödülünü ise ''Sidikli Kasabası Müzikali'' ile Nebi Birgi aldı.

Bu haber toplam 7091 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.