1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Haymana Yolu'nda trafik çilesi
Haymana Yolu'nda trafik çilesi

Haymana Yolu'nda trafik çilesi

Ankara’da trafiği en yoğun olduğu ana arterlerden birisi olan Haymana Bulvarı’ndaki trafik sorunu günden güne büyüyor.

A+A-

Ankara’da trafiği en yoğun olduğu ana arterlerden birisi olan Haymana Bulvarı’ndaki trafik sorunu günden güne büyüyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Haymana Bulvarı’nda sürücülerde de trafik çilesi kabusu yaşanmaya başlayacak.

Haymana Bulvarı’nda özellikle yaz aylarında hafta sonu yaşanan trafik yoğunluğu artarak devam ederken, bu sorun artık sürücüler için bir çile haline geldi.

HAYMANA YOLUNDA TRAFİK ÇİLESİ

Ankara’yı Haymana ilçesine de bağlayan bulvar güzergahına başkentin en büyük sayfiye alanlarından birisi olan Mogan Park’ın yanı sıra, düğün salonları ve hobi bahçeleri de eklenince Haymana Bulvarı’ndaki trafik sorunu iyice gün yüzüne çıkmıştı.

YAZ AYLARI GELİYOR DİKKAT!

Başkentin en büyük sayfiye alanlarından birisi olan Mogan Park’a on binlerce insanın gelmesi, yaz aylarında düğünlerin başlaması Haymana Yolu’ndaki trafik akışı daha da artıracak.

“BU ÇİLEYİ YENİ DÜZENLEME BİTİRİR”
Geçtiğimiz dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili görev yapan Murat Ilıkan, 2020 yılında Haymana Bulvarı’nda sürücülere zor anlar yaşatan trafik sorununa dikkat çekerek konuyu ulusal basına da taşımıştı. Murat Ilıkan trafik sorununu 2020 yılında gündeme getirmesine rağmen, Haymana Yolu’ndaki bu sorunu çözecek her hangi bir adım atılmadı.

Ilıkan, Haymana Bulvarı’nda özellikle hafta sonu akşam saatlerinde adeta bir trafik kaosu yaşandığına ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi meclisinde bir önerge verdiklerine de dikkat çekerek şu ifadelere yer vermişti:

"Gölbaşı Haymana yolu trafiği özellikle yaz aylarında günde on binlerce aracın geçtiği bir güzergah olmaktadır. Trafiğindeki yoğunluk nedeni ile Ankara Konya Karayolu’nu da tıkayacak duruma gelmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu bir an evvel çözmesi, bu yaraya neşter vurması, bu trafik çilesine son vermesi gerekmektedir. Haymana yolunun bu yoğun araç trafiğini karşılayacak şekilde fiziki uygunluğa ulaştırılması, yol ve trafik düzeninin değiştirilerek rahatlatılması gerekmektedir. "

Bu haber toplam 6318 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler