1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Karaaslan adaylık kapısını açık bıraktı
Karaaslan adaylık kapısını açık bıraktı

Karaaslan adaylık kapısını açık bıraktı

Belediye Başkan Adaylığı konusunda adı Ak Parti’de en çok geçen isim olan Osman Karaaslan ise Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunmadı. Neden aday adaylığı başvurusunda bulunmadığı konusuna açıklık getiren Osman Karaaslan adaylık kapısını da a

A+A-

AK Parti'de 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru süreci bugün sona erdi.

Belediye Başkan Adaylığı konusunda adı Ak Parti’de en çok geçen isim olan Osman Karaaslan ise Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunmadı. Neden aday adaylığı başvurusunda bulunmadığı konusuna açıklık getiren Osman Karaaslan “Bu sebeple halen seçilmiş bir görevimiz varken ve Cumhur ittifakımızın ne yönde tasarrufta bulunulacağı belli değilken, bu ilkelere aykırı davranmam düşünülemez.” Dedi.

Genel Merkez’de aldığı görev nedeniyle başvuru yapmadığına dikkat çekerek MHP ve Ak Parti  arasındaki ittifak görüşmelerinden çıkan sonuca göre kararın önemli olduğuna dikkat çeken Karaaslan “gelişen süreçte Gölbaşında Akpartinin aday göstermesine karar verilirse işte o zaman bizim de siyasi büyüklerimiz ile görüşerek vereceğimiz kararlarımız olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Gölbaşı'nda uzun yıllardır AK Parti çatısı altında önemli görevler üstlenen Osman Karaaslan, 2024 yerel seçimleri öncesi Belediye Başkan Aday Adaylığı konusundaki kararını kamuoyuyla paylaştı. Karaaslan, bu önemli açıklamasında, siyasi kariyerine dair geçmişi ve hizmetleriyle ilgili detaylı bilgileri paylaşarak, gelecekteki siyasi hedefleri hakkında da önemli ipuçları verdi.

SORUMLULUKLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Karaaslan, genç yaşlardan itibaren AK Parti'nin bir neferi olarak hizmet ettiğini ve bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdirleriyle Gölbaşı ilçesinde ilçe başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği ve Genel Merkez Arge ve Eğitim Başkan Yardımcılığı gibi kilit görevlerde bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, büyük kongrede Demokrasi ve Etik Kurulu Üyeliği'ne seçilen Karaaslan, partisi içindeki aktif rolünü vurgulayarak, dava arkadaşlarına ve hemşehrilerine olan sorumluluğuna dikkat çekti.

PARTİDEKİ GÖREVİM DOLAYISIYLA BAŞVURU YAPMADIM

Adaylık sürecine ilişkin olarak, halen seçilmiş bir görevi bulunmasına rağmen ve Cumhur İttifakı'nın aday belirleme sürecinin netlik kazanmamış olması sebebiyle, bu aşamada aday adaylığı başvurusunda bulunmanın uygun olmadığını belirtti. Karaaslan, bu kararın, partisinin ve liderinin taleplerine sadakatle bağlılık göstermenin bir sonucu olarak alındığını vurguladı.

GÖÖLBAŞI’NDA ADAYLIK AK PARTİ’YE BIRAKILIRSA…

Ancak, Gölbaşı'nda AK Parti'nin aday gösterme kararı alması durumunda, siyasi büyükleriyle istişarede bulunarak bir karar vereceklerini ifade etti. Son olarak, teşkilatına ve siyasi büyüklerine olan bağlılığını vurgulayarak, bugüne kadar kendisine gösterilen güçlü destekler için teşekkürlerini iletti ve hemşehrilerinden dualarını beklediğini belirtti.

Osman Karaaslan'ın bu açıklaması, Gölbaşı siyasetinde önemli bir gelişme olarak değerlendirilirken, yerel seçimlere yönelik beklentileri ve stratejileri hakkında da ipuçları verdi.

 Osman Karaaslan sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı;

 

Değerli Gölbaşılı hemşehrilerim ;

Değerli Dava Arkadaşlarım, cumhur ittifakımızın zaferiyle sonuçlanacak 2024 yerel seçimleri yaklaşıyor.

Bu süreçte AkPartimizde aday adaylığı müracaatları tamamlandı.

Siyaseti yakından takip eden hemşehrilerimizin şahsımızla ilgili beklentileri ve meraklarına mazhar olmanın mutluluğunu yaşamaktayım.

Bu vesileyle aşağıdaki açıklamayı yapmak zarureti hasıl olmuştur.

Kıymetli hemşehrilerim;

Çok genç yaşlardan itibaren Ak Davamızın bir neferi olarak hizmet ettim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ve teşkilatlarımızın teveccühü ile Gölbaşı ilçemizde ilçe başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği, Genel merkezimizde Arge Ve Eğitim Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.

Malum olduğu üzere yapılan Büyük Kongremizde Demokrasi ve Etik Kurulu Üyeliğine seçilmiş bulunmaktayım.

Tüm Bu görev ve Hizmetlerde bulunurken en önemli düsturum halkımıza hizmet ve DAVA’mıza sadakat olmuştur.

Bu sebeple halen seçilmiş bir görevimiz varken ve Cumhur ittifakımızın ne yönde tasarrufta bulunulacağı belli değilken, bu ilkelere aykırı davranmam düşünülemez.

Bizler Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talebeleri olarak onun Akpartimizin siyasi stratejileri ve kararlarına aykırı veya zorda bırakacak hiçbir eylemde bulunmamız düşünülemez.

Bu sebeple Partimizin ve Cumhur ittifakımızın yetkili kurullarında alınmış bir karar olmadan aday adaylığı müracaatında bulunmayı uygun bulmadım.

Ama gelişen süreçte Gölbaşında Akpartinin aday göstermesine karar verilirse işte o zaman bizim de siyasi büyüklerimiz ile görüşerek vereceğimiz kararlarımız olacaktır.

Son olarak Bugüne kadar olduğu gibi Bundan sonra da Benim Düsturum ve Duruşum Teşkilatımız ve Siyasi Büyüklerimiz Tarafından Bana verilen ve Verilecek olan Tüm Görevleri Layıkıyla yapmak ve yerine getirerek sahibine teslim etmektir.

Bu vesileyle;

Bu zamana kadar Gölbaşı Belediye başkan adaylığı konusunda vermiş olduğunuz güçlü destekleriniz için müteşekkirim.

Selam, sevgi ve saygılarımı arzeder dualarınızı beklerim.

 

Bu haber toplam 4082 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.