1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. KARAGEDİKLİ ÖĞRENCİLERDEN ANITKABİR’E ZİYARET
KARAGEDİKLİ ÖĞRENCİLERDEN ANITKABİR’E ZİYARET

KARAGEDİKLİ ÖĞRENCİLERDEN ANITKABİR’E ZİYARET

Gölbaşı Belediyesi organizasyonunda Karagedik Mahallesi’nden ilkokul öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret etti.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, kültür ve sosyal etkinlik gezilerine ara vermeden devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda Karagedik Mahallesi’ndeki okullarda eğitim gören öğrenciler Anıtkabir’i ziyaret etti.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen öğrenciler, mozoleyi ziyaret ederek Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Öğrenciler daha sonra Atatürk'ün kalemlerinden kitaplarına, kıyafetlerinden kişisel bakım eşyalarına kadar birçok eşyanın sergilendiği Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezdi. Anıtkabir’de görevli personel tarafından bilgilendirilen öğrenciler Atatürk'ün hayatı ve yaptıkları hakkında kitaplarda okuduklarından daha fazlasını öğrenme şansı buldu.

Birçoğu ilk defa Anıtkabir’i gören öğrenciler büyük heyecan yaşarken, kendilerine destek veren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

Anıtkabir gezisine Karagedik Ercan Muhtarı Recep Sümer ve Karagedik Aydın Muhtarı Fevzi Yüksek de katıldı.

“Çocuklarımızın eşit koşullara sahip olması için çalışmaya devam edeceğiz”

 “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i bizlere emanet etti” diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Cumhuriyet’i savunmak hepimizin görevi. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet’in kurucusu olan atamızla bağını güçlü tutmalıyız. Bugün birçoğu Anıtkabir’i ilk defa gören çocuklarımızı atamızın huzuruna getirmenin mutluluğunu yaşadık. Türkiye’nin hangi bölgesinde yaşarsa yaşasın çocuklarımızın eşit haklara, eşit koşullara sahip olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber toplam 983 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.