1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Kılıçdaroğlu: 216 vekil şimdi ne yapacak
Kılıçdaroğlu: 216 vekil şimdi ne yapacak

Kılıçdaroğlu: 216 vekil şimdi ne yapacak

Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensupları için verdiği kahvaltıda gündem değerlendirmesi yaptı.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin ve televizyonların Ankara temsilcileri ve haber ajanslarının yöneticileriyle kahvaltıda bir araya gelerek gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

KİM VERDİ O İSTİHBARATI?

Hükümeti o bölgeye derhal bakan göndermesi o yurttaşların ailelerinden özür dilemesi gerekir. Merak ediyorum mesela Genelkurmay'ın açıklamasında istihbarat aldıklarından bahsediyor. Kim verdi bu istihbaratı? Kendi ülkesinde istihbarat kaosu yaşayan bir ülke nasıl olurda dışarıda güçlü olur?

İÇİŞLERİ BAKANI FACİA

Bir İçişleri Bakanı var ayrı bir facia. Israrla görmezden geliniyor. Şiirle terör üretilirmiş, ressamlar yaparmış, tuvale yansırmış bu. Nasıl bir iştir bu. Samimi söylüyorum ne Hitler ne de Mussolini böyle düşünmemiştir.

CHP yönetiminde bir içişleri bakanı böyle konuşsaydı yer yerinden oynamıştı. Gerçek demokraside böyle bir bakan olabilir mi?

ZAM VETOSU

Cumhurbaşkanının vetosunu son derece olumlu buldum ve kendisini yürekten kutluyorum.

Milletvekili emeklilerine zam yapılması bugüne kadar hep kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Dikkat çekmesinin nedeni bu tür zamların hep gece yarısı operasyonlarıyla yapılmasıdır.

O 216 MİLLETVEKİLİ ŞİMDİ NE YAPACAK

90 yıllık parlamento geleneği olan bir Meclis'te biz neden zam yapılacaksa hep gece yarısı ek önergelerle oluyor bu iş. Bizi rahatsız eden bu. Sayın Cumhurbaşkanımız parlamentonun itibarını iade etmiştir. Şimdi göreceğiz kim evet diyor kim hayır diyor.

O 216 milletvekiline sesleniyorum hangi gerekçeyle evet dediniz, vazgeçecekseniz hangi gerekçeyle vazgeçeceksiniz onu da çıkıp söyleyin. Cumhurbaşkanı doğrusunu yapmıştır.

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.