1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Listede CHP etkisi
Listede CHP etkisi

Listede CHP etkisi

Öncesinde CHP'nin ve Yakup Odabaşı'nın ortak liste vereceği beklentileri olsa da, listeye dair detaylar açıklandığında CHP'li üyelerin ağırlıklı olduğu bir listeyle karşılaşıldı

A+A-

CHP'nin Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı'nın Aday Listesi Belli Oldu

Seçim takvimi uyarınca siyasi partiler, belediye başkan aday listelerini dün itibariyle İlçe Seçim Kurulu'na teslim etti. Gölbaşı siyasi kamuoyunun merakla beklediği isimlerden biri olan CHP'den Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı'nın liste tercihleri dikkat çekti.

Öncesinde CHP'nin ve Yakup Odabaşı'nın ortak liste vereceği beklentileri olsa da, listeye dair detaylar açıklandığında CHP'li üyelerin ağırlıklı olduğu bir listeyle karşılaşıldı. CHP, listede 1 ve 2. sıraları alırken, Yakup Odabaşı ise 3. sıradan İYİ PARTİ'den istifa eden Selçuk Dağdelener'i tercih etti.

İlk 12 sıradaki seçilebilecek yerler için belirlenen adaylarda ise 9'unun CHP'nin belirlediği, diğer 3 adayın ise Yakup Odabaşı tarafından listeye eklendiği görüldü. Yakup Odabaşı'nın, ilk 12 sıradaki yerleşimde 3., 7. ve 9. sıralara CHP'li adaylar yerleştirirken, kendisi ise belediye meclis üyeliği için 3 farklı sıraya aday gösterdiği dikkat çekti. Kontenjan sıraları ise yine Yakup Odabaşı tarafından belirlendi.

Yakup Odabaşı ve CHP İlçe Yönetimi tarafından ortak fermuar liste olması beklenirken, CHP'li isimlerin seçilecek yerlerde yer alması, CHP Gölbaşı İlçe Örgütü'nün başarısı olarak değerlendirildi. Bu tercihlerin, seçim sürecindeki dinamikleri nasıl etkileyeceği ise merakla bekleniyor.

Bu haber toplam 2304 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.