1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. MANSUR YAVAŞ, YAKUP ODABAŞI VE CHP'Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ
MANSUR YAVAŞ, YAKUP ODABAŞI VE CHP'Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

MANSUR YAVAŞ, YAKUP ODABAŞI VE CHP'Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş önderliğinde, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve CHP'den ilçe belediye başkanı seçilen isimler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahati Anıtkabir'i ziyaret etti.

A+A-

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde büyük bir başarı elde ederek Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'li ilçe belediye başkanları, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşçıer, Gül Çiftçi, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve çok sayıda partiliden oluşan kalabalık Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrini ziyaret etti. Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen heyet daha sonra Atatürk'ün manevi huzuruna çıktı. Mansur Yavaş'ın mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Mansur Yavaş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, protokol ve vatandaşlar, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

“Ankaralılara ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğim”

 

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş şunları yazdı:

"Sizin öncülüğünüzde, milletimizin topyekûn en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin ana karargâhı Başkent'te, yine milletimizin takdiriyle ikinci kez Belediye Başkanı seçilerek manevi huzurunuza geldim. Aziz hatıranız önünde bir kez daha söz veriyorum; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim. Milletimizin tarihten bugüne süregelen kadim özelliklerini ve evrensel hakları gözeterek Ankara'ya, Ankaralılara ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğim. Türk milletine olan sevginiz ve geleceğimize ışık tutan ilkeleriniz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da en büyük yol göstericimiz olacaktır. Tek idealimiz, sizin yol göstericiliğinizde Başkent Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent hâline getirmektir. Ruhunuz şad olsun"

 

ABB önünde coşkulu kutlama

 

Mansur Yavaş, beraberindeki il başkanı ve partililer daha sonra yürüyerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Merkez Binası'na geçerek 'Yeni Döneme Başlıyoruz' kutlamalarına katıldı.

Kutlamalar kapsamında sahneye çıkan Ankara Seğmenler Kulübü ve Dostlar Konağı ekibi eşliğinde vatandaşlar Ankara oyun havalarıyla doyasıya eğlendi.

 

Daha sonra Başkan Yakup Odabaşı ve ilçe belediye başkanları tek tek sahneye davet edildi. Alkışlar arasında sahneye çıkan Yakup Odabaşı vatandaşları selamladı.

 

“Ankara gülen insanların şehri oldu”

 

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol konuşmasında "Sizlere 81 milyona teşekkür ederim. Biz Ankara'da Mansur Yavaş'ın belediye başkanlığı döneminde Ankara ittifakını kurmuştuk. Bu seçimlerde Türkiye İttifakı da kurulmuş oldu. Başkanımız bütün Ankaralılara eşit hizmeti götürdü. İttifakı kurmakla kalmadı, israfın, yolsuzluğun önüne geçti. 1 Nisan'dan itibaren de Türkiye gülen insanların ülkesi, Ankara gülen insanların şehri oldu." dedi.

 

"Ankara'da kimseyi ayırmadık, kutuplaştırmadık"

 

ABB Başkanı Mansur Yavaş konuşmasında yeni dönemde de Ankaralılara eşit hizmet götüreceklerini belirterek "5 yıl önce olduğu gibi seçimlerin ardından yine burada toplandık. Bu başarı sizin emekleriyle, dualarınızla, desteğinizle kazanıldı. Ankara'da kimseyi ayırmadık, kutuplaştırmadık. Kavgadan bıkmış Ankara'ya bereket ve huzuru hep birlikte getirdik. Sizin başınızı öne eğdirmedik, sizlerde bizim başımızı öne eğdirmediniz rekor oyla bizi başkan seçtiniz. İftira atanlar oldu ama sizler artık kirli siyasetin işe yaramadığını göstermiş oldunuz." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir belediyesi çalışanlarına da seslenen Mansur Yavaş, "Hepinizle övünüyorum. İçinde insan olmayan hiçbir projenin önemli olmadığını birlikte gösterdik" dedi.

Başkan Yavaş yeni dönemde Ankara'yı dünya başkentleri arasına sokmak niçin çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini söyledi.

Kutlama, protokol üyelerinin ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı vermesiyle son buldu.

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.