1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. MHP Grup Başkan Vekili Koçak, "ANKAPARK' a ne olacak "
MHP Grup Başkan Vekili Koçak, "ANKAPARK' a ne olacak "

MHP Grup Başkan Vekili Koçak, "ANKAPARK' a ne olacak "

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Kürşat Koçak, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Travel Expo Ankara'da dile getirdiği fuar alanı ile ilgili konuştu. Fuar alanı ve ANKAPARK üzerinden ABB başkanına eleştiride bulunan Koçak, "120 milyar lira harcamışsınız fuar alanı

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi  Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nın 15. birleşimi gerçekleştirildi. 

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Kürşat Koçak, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a soruları yönetti, 4,5 yıllık çalışması üzerinden eleştirilerde bulundu.

Kürşat Koçak şunları söyledi:

Kasım ayı meclis toplantılarımızda bugüne kadar 25    ilçe belediyemizin 2024 mali yılı tahmini bütçelerini değerlendirdik ve onayladık . 25 ilçemize de tahmini bütçelerinin hayırlı olmasını ve Ankaralı hemşerilerimizin yararlanacağı faydalı işlerde kullanılmasını diliyorum.

Bugünde Kasım ayı Meclisimizin son birleşiminde Ankara Büyükşehir belediyemiz ve bağlı kuruluşlarımız olan ASKİ Genel müdürlüğü ve EGO Genel müdürlüğü 2024 mali yılı Performans programı ve Performansa dayalı tahmini bütçelerini görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz .

Bugün onaylanmak üzere meclis gündemine getirilen Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşları olan ASKİ ile EGO Genel Müdürlüklerimizin bütçe taslaklarından bahsederken , bütçeler ile ilgili olarak rakamsal kısmına fazla girmeden genel hatlarına değinerek değerlendirmek istiyorum.

Büyükşehir Belediyemiz 2024 Mali yılı tahmini bütçesi 56 MİLYAR TL , bağlı kuruluşları olan EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tahmini bütçesi 16 MİLYAR 500 MİLYON      TL                VE ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

tahmini bütçesi 19 MİLYAR 500 MİLYON TL   olarak toplamda 3 kurumun bütçesi 92 MİLYAR TL olarak ön görülmüştür.

Hazırladığımız bu tahmini bütçe sizlerinde bildiği gibi bizim bu meclis dönemi içerisinde ki son tahmini bütçemizdir.

 

Bu bütçenin büyük bir kısmı yeni seçilecek olan başkan ve meclis üyelerinin kullanım tasarrufunda olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak seçildiğimiz günden bu güne kadar Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin ‘’ Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik Gülümseyen yüzdür uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir darda kalanların acil yardımıdır düsturuyla.

Ankara' lı hemşehrilerimize hizmet etmek için Başkentimize değer katan hizmetlerin destekleyicisi olduk. Faydalı görmediğimiz kaynakların doğru kullanılmadığını tespit ettiğimiz işlerle alakalı da uyarılarımızı yaptık.

Bu tarihten sonrada Ankara’mız ve vatandaşlarımızın refahı için ilkelerimiz doğrultusunda aynı duruşla hareket edeceğimizi belirtmek isterim.

Bu sorumluluk anlayışı içerisinde vaktinizi almadan şehrimizin önemli sorunlarından bazılarına kısaca değinip konuşmamı tamamlamak istiyorum.

Her yıl Kasım ayında Alınan bu tahmini bütçe kararları Ankara’mızın , kalkınması ve refahı için çok önemli adımlardır.

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olarak çok büyük bir potansiyele sahiptir.

Dolayısıyla da, bu potansiyelin tam anlamıyla değerlendirilmesi ve kenti daha yaşanabilir kılacak projelerin hayata geçirilmesi için bütçe tahsisleri büyük bir öneme sahiptir.

 

Maalesef görüyoruz ki geçtiğimiz 2019, 2020 , 2021, 2022 ve 2023 yılları toplamında 113 MİLYAR 244 MİLYON 650 BİN TL      olan yani yaklaşık  120 MİLYAR TL lik bütçe ile 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan Ankara Büyükşehir belediyesini yöneten Başkan ve kadroları Ankaralı hemşerilerimizin yaşam kalitesini ve refah düzeyini artırıcı projeleri ve çalışmaları yeterli düzeyde yapamamıştır.

Sayın Başkan,

5 yılda 120 MİLYAR TL harcamışsın ama Ankara da ulaşım problemini çözmemişsin.

5 sene içerisinde 58 kilometre metro hattı yapımı projesi vardı , kaç kilometre metro projesini tamamladınız?

Hacettepe , Bilkent , Odtü Metroları ne zaman yapılacaktır veya çalışması ne durumdadır?

Ulus ve Kızılay Yeniden projeniz kapsamında belli noktalardan

Kızılay'a ücretsiz ulaşım ve belirli zamanlarda meydanın araç trafiğine kapatılması projesi vardı.

Sayın Yavaş'ın belediye başkanlığı süresince, şehrin trafik sorunlarına yönelik ciddi çözüm planları geliştirilmediği ve ulaşım altyapısının yeterli şekilde güçlendirilemediği açıkça görülmektedir.

Trafiğin düzenlenmesi, toplu taşıma sisteminin iyileştirilmesi ve şehir içi ulaşımın optimize edilmesi adına somut adımlar atılması elzemdir ve bu şehrin çok acil trafik master planına ihtiyacı vardır.

Şehrimiz sürekli büyüyor ve gelişiyor, nüfus sürekli artıyor ve yeni yerleşim bölgeleri oluşuyor.

 

Maalesef 2023 yılında Vatandaşlarımız hala birbirine çok yakın mesafede olan mahalle ve ilçelere 2 vasıta ile gitmek zorunda kalıyorlar.

Tüm bu nedenler Ankara ’ nın , Ankara’lıların trafik sıkıntılarıdır.

MAALESEF ANKARA TRAFİĞİ FELÇ DURUMDADIR.

 

Ulaşım demek sadece asfalt , alt geçit veya Üstgeçit yapmak demek değildir.

Ayrıca aylarca mağdur ettiğiniz Ulaşım konusunda Başkentimizde hizmet veren Ulaşım esnafımızın sorunlarına kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini de buradan                   altını çizerek belirtmek istiyorum.

Sayın Başkan,

5 yılda 120 MİLYAR TL harcamışsın ama kanalizasyon hattı ve şebeke içme suyu hattı olmayan mahallelerimizin sorununu çözmemişsin.

6360 sayılı büyükşehir yasası ile köyden mahalleye dönüşen bölgelerde bizzat yapmış olduğumuz tespitler sonucunda gördük ki ASKİ nin sorumluluk alanlarına hizmet götürme noktasında yetersiz kaldığını , Bütçesinin yatırım yapma noktasında verimli kullanamadığını üzülerek belirtmek istiyorum.

Başkenti mizin Birçok mahallesinde hala içme suyu ve kanalizasyon sistemi bulunmaması ile birlikte mevcutta olan içme suyu ve kanalizasyon alt yapı tesisatının ise artan nüfus ve yapılaşmadan dolayı, günümüz şartlarına uygun olmadığı açıkça görülmektedir.

İncek , Kızılcaşar gibi Ankara nın en gözde noktalarında dahi kanalizasyon hattı olmayan bölgelerimiz vardır.

Yağmur ve doğal afetlerden etkilenmeyen, çamur ve su birikintisi göletlerinin olmadığı , alt yapısı tamamlanmış bir başkent için gerekli çalışmalar ivedilikle yapılarak sorunların giderilmesi gerekmektedir.

 

 

 

 

Sayın Başkan,

5 yılda 120 MİLYAR TL harcamışsın ama Kızılırmak suyunun Mogan Gölü'ne kanalize edilmesi ile bölgede sulu tarıma geçilmesi projesini hayata geçirmemişsin.

Aslında Bu proje Ankaramızda tarımla uğraşan çiftçilerimiz adına çok önemli bir projedir. Bizim de Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak öneri ve önergeler verdiğimiz bir konudur. Kızılırmak suyuyla

BAKAP projesi kapsamında Gölbaşında kurak bir arazi yemyeşil bir alana çevriliyor ve Kızılırmak suyunun ne kadar önemli olduğu tescilleniyor , yalnız hattın geçtiği bölgedeki tarımla uğraşan vatandaşa hizmet vermiyor.

 

 

Sayın Başkan ;

5 yılda 120 MİLYAR TL harcamışsın ama Barajların üzerinin güneş enerjisi ile kapatılması projesini yapmamışsın.

Açıkçası bu proje hem Ankara’nın enerji vizyonunu şekillendirebilecek bir proje , hem çevre dostu yaklaşım içeren bir proje , hem de enerji maliyetlerini düşürme potansiyelini içeren bir projeydi.

Ancak, şu anki durum bu taahhüdünde yerine getirilmediğini gösteriyor.

 

 

5 yılda 120 MİLYAR TL harcamışsın ama Mamakta yapmaplanladığın teknoloji Üniversitesinide maalesef yapmamışsın. .

 

5 yılda 120 MİLYAR TL harcamışsın ama Yine seçim vaatleriniz arasında yer alan ; Gölbaşına Bilişim üssünü yapmamışsın.

Gölbaşılı hemşerileriniz Bilişim üssünü bekliyor Sayın Başkan.

 

 

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri;

5 yılda 120 MİLYAR TL harcanmış olmasına rağmen ,   5 senedir beklenen Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin hala hizmete açılamamış olması da , üzerinde durulması gereken çok önemli bir konudur.

Ben Gölbaşı İlçemizin Meclis üyesiyim Ankara’nın bütün ilçelerinde sokak hayvanları sıkıntısı var ama bu konudaki sıkıntıları Gölbaşı’nda biz daha çok yaşıyoruz , çünkü İlçe sınırlarımızda hem Gölbaşı belediyemizin kendi bütçe imkanları ile hizmete sunduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi vardır ,                                          hemde Büyükşehir belediyemizin çok eski yıllardan kalan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi vardır. Ne yazıktır ki bunu bilen bazı kurum ve insanlar kendi bölgelerinden topladıkları havyanları Gölbaşı ilçe sınırlarımıza gizlice bırakıp gitmektedirler.

Az evvel söylediğim gibi Büyükşehir belediyemize ait Gölbaşı ilçemizde şehrin içerisinde bulunan barınak vardır. (hatta çok

 yakınında kısa sürede tamamlanmak üzere olan Millet Bahçesi

 vardır ki bu sebeplede acil taşınmasını gerektirmektedir ).

 

Bu barınağın yılan hikayesine dönen Karataş da yapımına başlanan yeni barınağa taşınması söz konusu idi. Barınak 5 yıldır tamamlanıp hizmete sunulamadığı için Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti hala sokak hayvanları sıkıntısı yaşamaktadır. Bize göre bu sıkıntının en

 büyüğünüde                         biz Gölbaşı’lılar     çekiyoruz arkadaşlar.

 

Bakın bu sokak hayvanları insanlara zarar veriyor, insanlar kendi çözümlerini üretmeye başlayınca, bu sefer masum canlarımıza zarar geliyor.

Bu merkez, Ankara'nın sokak hayvanlarına şefkatle yaklaşmayı ve onları sağlıklı bir yaşama kavuşturmayı amaçlamaktadır. Ancak, bu projede maalesef tamamlanıp hizmete açılamamıştır.

Ankara'nın gelişen ve büyüyen bir metropol olma hedefiyle birlikte, sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmak da bizim önceliklerimiz arasında olmalıdır. Bu nedenle, Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin gecikmiş açılışını bir an önce gerçekleştirmek, şehrimizin sosyal sorumluluklarını yerine getirmemiz açısından kritik bir öneme sahiptir

Sayın Başkan ;

5 yılda 120 MİLYAR TL harcamışsın ama Başkentimizin önemli eksiklerinden olan şehrimize yakışır bir fuar alanını hala hizmete açamamışsın . Bu önemli projenin tamamlanamamış olmasıda çok büyük bir eksiklik diye düşünüyoruz. Bu noktada temeli atılan ve öylece bırakılan Akyurt fuar alanı projesi nin de acilen tamamlanıp, hizmete alınması gerektiğini belirtmek istiyorum.

 

 

 

 

 

 

EVEET GELELİM MEŞHUR  ANKA PARKA .     NE OLACAK BU ANKA

 PARK ARKADAŞLAR ?

 

5 yılda 120 MİLYAR TL harcanmış ama burası da hala hizmete açılamamıştır.

 

Belediyecilik sadece yeni projeler yapmak değildir. Tamamlanmış projeleri ve hizmetleride varsa eksikleri , hataları ivedilikle giderilerek hizmete sunmaktır. Devamlılık esasına göre biran önce halkımıza yararlı hale getirmektir.

ANKA parkında bir an evvel Ankara’mıza ve ülke turizmine kazandırılarak belediye bütçemize katkı sağlamasını da ivedilikle bekliyoruz.

Sayın Başkan 5 yılda 120 Milyar TL yi verimli kullanamayarak yapamadığınız hizmetler ortada iken , 2024 yılı için şu anda görüşülen 92 Milyar TL yi kalan bu kısacık sürede nasıl değerlendireceksiniz merak ediyoruz açıkcası.

 

 

KIYMETLİ ANKARA LI HEMŞERİLERİMİZ:

Halkımızın güvenini korumak ve şeffaflık ilkesini sürdürebilmek adına, Neden bu taahhüdlerin yerine getirilmediği maalesef izaha muhtaç konulardır.

Bizler , Yani Yerel yöneticiler olarak tarafımızdan hemşerilerimize verilen sözlerin tutulması      , kamuoyuna karşı sorumluluğumuzun en önemli ve esas parçasıdır.

 

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri;

Daha önce konuşulan ve benimde Söz konusu etmeden geçmek istemediğim , ciddi bir mağduriyet olan çok önemli bir husus daha vardır.

Büyükşehir belediyemiz bünyesinde çalışan yaklaşık 1300 Usta Öğreticimizin ve ailelerin çektiği sıkıntılardan da bahsetmek istiyorum .

Usta Öğreticilerimiz; Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 657 sayılı kanunun 89. Maddesine göre görevlendirilip, aynı yasanın 176. Maddesine göre ödeme yapılıp lakin tam zamanlı olarak çalışmak zorunda bırakılan personellerdir. Usta Öğreticilerimiz; Kadın ve Aile Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı gibi farklı şubelerde ek görev yapmaya zorunlu

tutulmaktadır. Bahse konu çalışma arkadaşlarımızın içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesine 18 yıldan fazla emek veren çalışma arkadaşlarımız mevcuttur. Bu süreç içerisinde aldıkları görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir.

Tek bir dertleri var ; Evlerine ekmek götürmek…

 

 

 

 

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri;

Sizlere Usta Öğreticilerimizin çektiği sıkıntıları birkaç madde üzerinden aktarmak isterim.

  • Belediye bünyesinde çalışan ek ders ücretli Rehber Usta Öğretici personeller her yıl imzaladıkları taahhütnamenin 5. Maddesinde yer alan çalışma saatleri haftada 6 gün ve 45 saat olmasına rağmen, 48 saat çalışmak zorunda bırakılıyorlar ve 40 saat ücret üzerinden ödeme alıyorlar.

 

  • Yıllık izin, Rapor, Genel Tatillerde; yol ve yemek ücretleri kesiliyor.
  • Bayram İkramiyesi, Tediye, Yakacak Yardımı, Aile Yardımı ve Sosyal Denge Tazminatı almıyorlar.
  • 12.000 TL’nin altında, asgari ücretten düşük maaşlar alıyorlar.

 

  • Memur, İşçi ve İştirak Şirketi çalışanı olmadıkları için hiçbir statüye dâhil edilmiyorlar.
  • Usta Öğreticilerimiz SGK’da herhangi bir iş koluna tabi olmadıkları için Sendikal hakları bulunmamaktadır.

 

 

 

 

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri;

Bizler Ankaralı vatandaşlarımızın oylarıyla kendilerini temsil etmek adına burada bulunmaktayız. Haksızlık karşısında susmak bizlerin görevi değildir. Bahanelerin altına sığınarak insanların mağduriyetini görmezden gelmek bizlerin görevi değildir. Usta Öğreticilerimiz ve aileleri mağdurdur. Birkaç gün öncesine kadar bu mağduriyeti gidermek için çaba gösteren bir idare de maalesef bulunmamaktadır. Siz değerli meclis üyelerimizin desteği ile bu sorunun çözümü basittir. Usta öğreticilerimizin tek bir talebi vardır. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Şirket personelleri arasına girmek ve vatandaşlarımıza hizmet etmek.

MHP ve AK Parti Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak Usta Öğreticilerimizin yanında ve destekçisiyiz. Konu ile ilgili bu ay görüşülmek üzere komisyona havale edilmiş önergemizde vardır . Önergemizin sonucunda alınacak karar ile de Ankara Büyükşehir Belediye İdaresini ivedi bir şekilde çözüm bulmaya davet ediyoruz.

 

Cumhur ittifakı meclis üyeleri olarak gerek yazılı ,gerekse sözlü önergelerimizle dikkat çektiğimiz ve komisyonda CHP ve İyi partili meclis üyesi arkadaşlarında oy birliği ile olumlu sonuçlanan birçok sorun gibi bu sorunu da tabiri caizse halı altına süpürmek isteyebilirsiniz.

Emin olun ki 2024 yerel seçimlerinde görmezden geldiğiniz her sorun sizlerin karşısına çıkacaktır.

Cumhur İttifakı olarak 2024 Yerel Seçimlerinde alacağımız sonuç ile sizlerin çözemediği her sorunun üstesinden geleceğiz. Ankara’nın hak ettiği hizmeti , hak ettiği yönetimi hemşerilerimizin huzuruna sunacağız.

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri;

Bugün, Ankara'nın hizmetlere duyduğu özlem ortadadır. Maalesef, beklenen vaatlerin gerçekleştirilmemesi ve bize göre başarısız bir yönetim anlayışı şehrimizin potansiyelini hemşerilerimizin tam olarak kullanamamasına sebep olmuştur. Her birimiz, Ankara'nın daha iyi bir geleceğe sahip olmayı hak ettiğine inanıyoruz.

Maalesef Mansur Yavaş ' ın Ankara mızı yönetmekteki başarısızlığı , Ankaramızın gelişmesini sekteye uğratmıştır.

 

 

Sayın Yavaş 2019 seçimlerinde Büyükşehir belediyemizi yönetmeye hak kazandınız. Allah size Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan bu güzel şehirde belediye başkanlığı yapmayı nasip etmiştir bu herkese nasip olmaz . Vatanımız için bir çivi çakan herkezden Allah razı olsun.

Evet elinizden geldiği kadar sizde hizmet ettiniz. Yalnız bu noktada altını kırmızı kalemle çizerek söylemek istediğim bir durum tespiti vardır.

 

Belediyelerde ve  bütün kamu hizmetlerinde önemli olan    ‘’ elinden geleni yapmak değildir ,                                 gerekeni yapmaktır Sayın Yavaş gerekeni yapmaktır.

 

Ve maalesef siz Ankara mıza gerekenleri yapamadınız.

Dolayısıyla bize göre Başkentimize, bu nadide şehrimize şu hizmet gerekti bende yaptım diyerek            MÜHRÜNÜZÜ vuracak tek bir hizmetiniz yoktur .

Bu durumu da bütçesinden yatırıma en çok kaynak ayıran 30

Büyükşehir belediyesi arasında son sıralarda yer alarak tescillemiş oldunuz.

Bu 5 yıllık süreçte Ankara’da yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerinin yeterince karşılanamamış olması , projelerin tamamlanamamış olması ve sorunların çözümünde yaşanan gecikmeler başkentimize yakışmayan başarısız bir yönetim anlayışının eseridir.

Ankara'nın daha yaşanabilir bir şehir olması adına atılması gereken adımların, verilen sözlerin gerisinde kaldığı bir dönemden geçiyoruz.

Bugün Ankara Büyükşehir belediye Meclisi olarak birlikte çalışarak Şehrimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam sunmak için buradayız.

Halkımıza güven vermek, şehrimizi daha iyi bir geleceğe taşıma kararlılığımızı göstermek için buradayız.

 

 

 

 

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken ;

Tekrar 2024 mali yılında görüşülen bütün ilçe Belediye Bütçelerimiz ile Büyükşehir, ASKİ ve EGO bütçelerinin hazırlanmasında emeği geçen tüm bürokratlarımıza, Belediye çalışanlarımıza Milliyetçi Hareket Partisi Grubum adına teşekkür ediyor , 2024 mali yılı bütçemizin başta Ankara’mıza, Ankara da yaşayan tüm hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını ALLAH ’ tan niyaz ediyorum.

İnşallah bundan sonraki dönemlerde Türkiye Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’mıza yakışır hizmetler yapılır diyor ;

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GRUBUM ADINA

Hepinizi saygıyla , selamlıyorum. Teşekkür ediyorum.

Bu haber toplam 2370 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.