1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. MHP'nin kaseti çıkan vekilleri ülkeyi terk etti
MHP'nin kaseti çıkan vekilleri ülkeyi terk etti

MHP'nin kaseti çıkan vekilleri ülkeyi terk etti

12 Haziran seçimleri öncesi kasetleri ortaya çıkan MHP'li vekiller Türkiye'yi terk etti

A+A-

Türkiye seçim sürecine MHP'deki kaset skandallarıyla başladı. İlk olarak Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım ile Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu'nun "özel görüntüleri" internette yayınlandı. Farklı Ülkücülük. com adlı internet adresinden yayınlanan videolar, bir süre sonra tsunami etkisi yarattı. Söz konusu site, MHP'nin A Takımı'ndaki isimleri verip "yeni kasetler" yolda açıklamasını yaptı.

KAZANAN BARUTÇU

Takvim gazetesinin haberine göre; bu açıklamadan bir süre sonra istifalar da ardı ardına patladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Beyin Takımı"nı oluşturan isimler "kaset" nedeniyle istifa etti. MHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu istifa etti. Bu 10 kişi arasından sadece İhsan Barutçu bağımsız olarak Meclis'e girdi. Peki diğerleri neredeydi?  Kaset skandalı nedeniyle istifa eden 5 MHP'linin farklı yerlere yerleştiği ortaya çıktı.

Kasetleri yayınlanan o MHP'liler :

RECAİ YILDIRIM: Önce Ankara'yı, sonra Türkiye'yi terk etti. Kırgızistan'a yerleşen Yıldırım burada bir cafe açtı.

METİN ÇOBANOĞLU: Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Çobanoğlu, skandal üzerine görevini bıraktı. Ardından soluğu Avrupa'da aldı. Uzun süre Avrupa'da kalan Çobanoğlu, daha sonra yakın arkadaşı olan Recai Yıldırım'ın yanına, Kırgızistan'a gitti.

CİHAN PAÇACI: İstifa ettikten sonra Amerika'ya gitti bir daha da geri dönmedi. Genel sekreterlik görevinden istifa eden Paçacı, oğlunun yanında kalıyor...

BÜLENT DİDİNMEZ: MHP'nin 2 numaralı adamı olan Didinmez evlilik kararı aldı. Didinmez "özel görüntülerde" yer alan ve imam nikahlı eşi olduğunu belirttiği kadın ile evlilik planları yaptığını söyledi.

MEHMET EKİCİ: Tarihi skandal bir zamanlar genel başkan yardımcısı olan Mehmet Ekici'nin de hayatını değiştirdi. Mehmet Ekici kasette yer alan öğretmen sevgilisiyle öğrenileceği ortaya çıktı.

ÜMİT ŞAFAK-MEHMET TAYTAK: İkilinin halen Ankara'da yaşadığı ancak gözlerden uzak durmayı tercih ettikleri gelen bilgiler arasında...

OĞLUNUN YANINDA... Kaset skandalı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sağ kolu olan Cihan Paçacı'yı da yaktı. Genel sekreterlik görevinden istifa eden Cihan Paçacı, soluğu ABD'deki oğlunun yanında aldı.

Bu haber toplam 16280 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.