1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. MİNİK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU
MİNİK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU

MİNİK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU

Gölbaşı Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret eden MEV Gökkuşağı Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri yapılan bilgilendirmelerin ardından ağaç dikip hatıra ormanı oluşturdu.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi organizasyonunda MEV Gökkuşağı Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti. Minik öğrencilere ‘Sıfır Atık’ konusunda hazırlanan animasyon filmi gösterildi. Daha sonra bahçeye çıkan öğrencilere, tamamen belediye çalışanlarının emeğiyle atık malzemelerden yapılan uçak, fincan, kayık gibi maketler gösterilirken, iklim krizi, su ve kuraklık konusunda bilgiler aktarıldı. Öğrenciler ayrıca atık malzemelerin toplandığı ve atıkların kompost makinesinde geri dönüştürüldüğü alanları gezdi.

 

Öğrenciler ağaç dikti

 

Eğitimlerin ardından Atık Getirme Merkezi’nin yan alanındaki boş araziye geçen öğrenciler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte ağaç dikti. Öğrenciler, fidanları toprakla buluştururken büyük mutluluk yaşadı.

“Fidana can verirken yaşadıkları heyecan bizleri mutlu ediyor”

Minik öğrencilerin bir fidanı toprakla buluşturmasının önemine dikkat çeken Gölbaşı Belediyesi Başkanı Ramazan Şimşek “ Cep telefonu ve televizyon alışkanlığının arttığı bu dönemde evlatlarımızın toprakla buluşmasının onların hayatlarına renk katacağına inanıyoruz. Öğrencilerin bir fidana can verirken yaşadıkları heyecan bizleri oldukça mutlu ediyor. Atık Merkezi’nde verilen bilgilerle de sıfır atık konusunda bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Geleceğimiz olan çocukların bilinçli ve doğaya duyarlı yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.