
Norşin'de teröre en anlamlı tepki
Beşi polis 9 vatandaşın katledildiği Güneydoğu'nun ilim ve huzur beldesi Güroymak (Norşin), teröre karşı tek vücut oldu.
Belde halkı ev ve işyerlerini Türk bayraklarıyla donattı. 150 yıldan beri onlarca âlim yetiştiren medresenin başında bulunan Şeyh Nurettin Mutlu, halka sükunet çağrısı yaptı: "Cehaleti eğitimle yenebiliriz. Oynanan oyunlar ancak böyle boşa çıkarılabilir."
TÜRK BAYRAĞIYLA DONATTILAR
Bitlis'in ilim beldesi Güroymak, nam-ı diğer Norşin bugünlerde elim bir olayla gündemde. İlçe halkı, 3'ü çocuk 5'i polis olmak üzere PKK'nın katlettiği toplam 9 vatandaş için gözyaşı döküyor. Teröre tepki gösteren Norşinliler, evlerinin ve dükkanlarının pencerelerini Türk bayraklarıyla donattı.
İLME VE İSLAMİYET'E SARILMALIYIZ
Beldede 150 yıldır onlarca âlim yetiştiren medresenin başında bulunan Şeyh Nurettin Mutlu, saldırıdan dolayı büyük üzüntü yaşıyor. Norşin'in yıllardır manevî yönüyle ayakta durduğunu belirten Mutlu, son zamanlarda yaşanan hadiselerin yüreklerini burktuğunu söylüyor. Halka sükunet çağrısı yaparken "Cehaleti yenmek için eğitime yönelmek şart. Oynanan oyunlar ancak böyle boşa çıkarılabilir." diyor. Beldedeki ilim hizmetlerinin devam edeceğini vurgulayarak, "Güzel günler geliyor. Kötülüklerden korunmak için ilme ve İslamiyet'e sarılmalıyız." ifadelerini kullanıyor.
'NORŞİN' ADI CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN
Adı daha sonra Güroymak olarak değiştirilmesine rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçtiğimiz yılki ziyaretinde eski adıyla 'Norşin' diye ifade ettiği ilçede, onlarca âlim yetişti. Norşin, Birinci Dünya Savaşı'nda, medresedeki öğrencileriyle Ruslara karşı savaşan ve bir kolunu kaybeden Şeyh Muhammed Diyauddin Hazretleri'nin de memleketi. Bediüzzaman Said Nursi'nin de yetiştiği ilçe, doğuda daha çok 'Norşin a Seyda' (Üstadın Norşin'i) olarak biliniyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.