1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Şimşek’in seçim üzeri kredi talebi… Muhalefetin sert tepkisine neden oldu…
Şimşek’in seçim üzeri kredi talebi… Muhalefetin sert tepkisine neden oldu…

Şimşek’in seçim üzeri kredi talebi… Muhalefetin sert tepkisine neden oldu…

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in 100 Milyon TL ve 4 milyon Euro'luk kredi talebi muhalefet meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

A+A-

Seçime kısa bir zaman kaldığını belirten CHP ve İYİ Parti Gölbaşı Belediye meclis üyeleri kredi talebine ‘red oyu’ verdiklerini, yeni yönetime böyle bir yük verilmemesi gerektiğini dile getirdiler.

 "NEYLE İLGİLİ OYLAMA YAPILDIĞI BELLİ DEĞİL"

100 Milyon TL ve 4.2 Milyon Euro'luk kredi talebine CHP ve İYİ Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri ‘red oyu’ verirken, AK Parti ve MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri’nin verdiği oylarla kabul edildi. Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın son oturumunda gündeme gelen kredi talebi raporunun Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri'ne ulaşmadığı gerekçesiyle gündemin 4.2 Milyon Euro'luk kredi talebini içeren 44. maddesi tartışmaya sebep oldu. Gündem dışı konuşmasını yapmak için söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Saniye Çiftçi Ertürk'ün konuşmaya başlamasının hemen ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Ökmen araya girerek; "Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu elimize ulaşmadı. Biraz önce oyladınız. Bana gelmeyen raporu nereden bileyim. Bize rapor gelmedi. Raporun gelmediği yerde ben nasıl işlem yapacağım. O yüzden bize ulaşmış bir rapor yok. Rapor olmadıktan sonra işlem olmaz. Bize rapor dağıtılmadı. Şerh koyarız. Rapor, belediye meclis üyelerine sunulmadan oylama yapılmaz. Neyle ilgili oylama yapıldığı belli değil. Salı günü biz raporun Plan Bütçe Komisyonu’na gitmesini istedik, rapor komisyona gitti. Sonrasında hazırlanan bu rapor bize sunulmadı. Hiç kimseyi zan altında bırakmayız, biz usule uygun konuşuyoruz.” dedi.

"KENDİ ARANIZDA KONUŞUP GÜNDEMİ KAÇIRIYORSUNUZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Yaşlıoğlu ise Özgür Ökmen’e; "Gündem maddeleri açık açık yazıyor. Kendi aranızda konuşup gündemi kaçırıyorsunuz." dedi. Yaşlıoğlu; "Sayın başkanım oylamanın geri dönüşü yok. Rapor geçti. Gündemi takip etmiyorlar." dedi.

Özgür Ökmen; "Ben gündemi takip ediyorum sen komisyon başkanısın bu raporun gelip gelmediğini sen kontrol edeceksin. Raporu önümüzde görmedik. Burada rapor okunmadı. Raporla ilgili söz almak isteyen var mı dendi ben o arada raporu arıyorum, biz bakarken, siz oyluyorsunuz, geçiyorsunuz.  Ben raporu görmeden yorum yapamam ki." dedi. Karşılıklı seslerini yükselten hukukçu grup başkan vekilleri

"5 YILLIK SÜREÇTE DOĞRUNUN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDA OLDUK"

Tansiyonun yükseldiği Gölbaşı Belediye Meclisi'nde gündemin 44. maddesinin tekrar oylanması sonucu CHP Grup Başkanvekili Özgür Ökmen; "Biz kürsüdeki ilk konuşmamızda da söylediğimiz gibi Gölbaşı'na hizmet için rozetimizi çıkardık artık Gölbaşı'nın meclis üyeleriyiz. 5 yıllık süreçte doğrunun yanında, yanlışın karşısında olduk. Daha geçen aylarda belediyemizin sıkıntıya girmemesi için ek bütçeye grubumuz olarak onay verdik. Bu ayki toplantıda seçimlere kısa bir süre 100 Milyon ek bütçe istemenin doğru olmadığını, yeni gelecek yönetimi şimdiden borç altına sokmamamız gerektiği inancıyla bu borçlanmaya red veriyoruz. Ayrıca "GES Projesi" adı altında 3 yıl önce bize sunduğunuz projenin yine seçime 2 ay kala 4.2 Milyon Euro'nun Dünya Bankası'ndan kredi alarak bu proje için kullanılması zamanlama açısından uygun olmadığı gibi kredinin kullanılmasını sağlamak amacıyla Belediyemizin bütün mal varlığının, banka hesaplarının teminat olarak kullanılmasını zaman içerisinde kredinin ödenme şeklinin de belli olmaması hasılıyla büyük güçlük yaratacağını düşündüğümüzden buna red veriyoruz. Amacımız Gölbaşı halkının yeni seçeceği belediye başkanı ve meclisi ile yeni kararlar almasını sağlamaktır. Böyle bir borçlanmanın doğru olmadığını düşünüyoruz o yüzden Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak red kararı veriyoruz." dedi. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Saniye Çiftçi Ertürk; "100 Milyonluk bir kredi isteniyor. Daha 2 ay önce 350 Milyonluk bir ek bütçeye onay verdik. Bizim buradaki onay vermemizin sebebi asgari ücretteki artışlar, süreç içerisinde giderlerdeki artışlardan kaynaklıydı fakat son iki aydır başkanımız bugün de burada yok. Kendisi sürekli kahvaltı programları, köylerde yemek dağıtmalar, kıyafet dağıtmalar ve buna benzer programlar yapıyor. Umarım vermiş olduğumuz bütçeyi seçim yatırımı olarak; kahvaltı programları, yemek programları, kıyafet dağıtım programlarında kullanılmadığına inanmak istiyoruz. Belediyenin işçi fazlası varken şu an bile belediyenin giderlerinin büyük bir kısmını işçi maaşları, SGK primleri kapsarken belediye hala işçi alımına devam ediyor. Buna da; ‘bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ diyoruz yani biz ek bütçe oluşturup para yetmiyor derken hala işçi alımına devam edilmesi veya seçim yatırımı yapar gibi hatta o doğrultuda izlenim veren kahvaltı programları, buluşmalar yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bunu da Gölbaşı halkının vicdanına ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”  diyerek bu gerekçelerden dolayı ‘red oyu’ verdiklerini ifade etti. Kredi talepleri CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin red oyuna rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi. Kaynak: Göl Haber

Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.