1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Susurluk uzmanı Savaş gizlice ifade verdi
Susurluk uzmanı Savaş gizlice ifade verdi

Susurluk uzmanı Savaş gizlice ifade verdi

Susurluk Raporu'nu kaleme alan isim olan eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Savaş, ifade verdi.

A+A-

Eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ın, Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın faili meçhul cinayetlerle ilgili yaptığı itiraflarla açılan ikinci Susurluk soruşturması kapsamında ifade verdiği belirtildi. Savaş, Susurluk çetesinin ortaya çıkmasının ardından dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın talimatıyla hazırladığı raporla çetenin faaliyetlerine ilişkin birçok bilginin gün ışığına çıkmasını sağlamıştı.

Sağlar ile de görüştü

Gazeteport'un haberine göre, Çarkın'ın itirafları ve Ankara 'da işlenen 4 faili meçhul cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Kutlu Savaş önceki gün özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel 'e faili meçhuller ve Susurluk kazası sonrası hazırladığı rapor ve edindiği bilgiler konusunda bilgi verdi. Savaş'ın aynı gün savcılara bilgi veren eski bakan Fikri Sağlar ile de adliyede görüştüğü iddia edildi.

Kutlu Savaş 3 Kasım 1996'da meydana gelen Susurluk kazasının ardından dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından görevlendirilmiş ve kapsamlı bir rapor hazırlamıştı. Raporunda Binbaşı Cem Ersever, Behçet Cantürk ve Ömer Lütfü Topal cinayetlerine değinen Savaş, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve Abdullah Çatlı 'nın faaliyetlerinin yanı sıra MİT, Emniyet, Jandarma 'nın Susurluk sürecindeki rollerini de değerlendirmişti. Savaş'ın hazırladığı raporun bir bölümü "devlet sırrı" olduğu gerekçesiyle açıklanmamıştı. Çarkın'ın itiraflarında geçen faili meçhul cinayete kurban giden eski DEP İl Başkanı avukat Faik Candan, avukat Yusuf Ekinci, Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan'ın yakınları ise geçen hafta özel yetkili savcılığa dilekçe vererek Susurluk raporunun açıklanmayan bölümünün savcılıkça istenmesi ve soruşturmaya dahil edilmesini talep etmişlerdi.

Bu haber toplam 1865 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.