1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Tramvay Projesi'nde ilk kazma vuruldu
Tramvay Projesi'nde ilk kazma vuruldu

Tramvay Projesi'nde ilk kazma vuruldu

Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in, Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi kapsamındaki projelerinden biri daha hayata geçiyor.

A+A-

Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in, Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi kapsamındaki projelerinden biri daha hayata geçiyor. Tramvay projesi için tüm altyapının hazır olmasından sonra yapılan diğer hazırlıklar da son hızla tamamlanıyor ve Nisan ayı sonunda Nostaljik Tramvay Hattı hizmete başlıyor. Üniversiteler Caddesi’nden başlayan tramvay, Cumhuriyet Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi ve Ankara Caddesi güzergâhı üzerinden sahil kenarına ulaşacak.

Halka Ücretsiz Olacak.

Nostaljik tramvayın halkın ulaşımına ücretsiz açılacağını söyleyen Başkan Şimşek, güzergâhın, toplam 8 istasyondan oluştuğunu açıkladı. 3,1 km hat uzunluğuna sahip olan güzergâh, üzerinde 2 adet tramvayla gidiş geliş toplam 6,2 km’den oluşuyor. 18 km/sa hıza sahip olan tramvayın bir turu 22 dakika sürerken bir şarjla 15 saat gidiyor.

Tamamen Yeşil Enerji

Tramvayın 24 kişiye aynı zamanda hizmet verebildiğini açıklayan Başkan Şimşek, engelliler için de gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirtti. Tamamen yeşil enerjiden oluşan Nostaljik Tramvayın üstünde güneş enerjisi sistemi de bulunuyor. Önünde bisiklet taşıma sistemine sahip olan nostaljik, Taksim modeli tramvaylar ile beraber tramvay hattı aynı zamanda bisiklet yolu üzerindeki hatları da birbirine bağlıyor. Bu şekilde trafiği azaltmak hedeflenirken vatandaşların da daha az araba kullanarak sıfır emisyona katkı yapması amaçlanıyor.

336369146-236914228794189-6235649903432510343-n.jpg

Turizme Katkı Sağlayacak.

Başkan Şimşek, tramvay hattının hizmete girmesiyle ulaşım alternatiflerinin arttığına dikkat çekerek, “Hem rahat ve pratik ulaşımı Gölbaşı halkıyla buluşturup hem de nostaljik tramvayla Gölbaşı turizmine katkı sağlayacağız.” dedi.

Başkan Şimşek, sözlerine “Biliyorsunuz ülkemizde 6 Şubat’ta acı olaylar yaşadık. Allah bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın. Ülkemizin başı sağ olsun. Hastalarımıza Allah’tan şifa diliyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 2019 yılında vermiş olduğumuz sözleri bire bir yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de tramvay projemizdi. Tramvay projemize kazmayı vurduk, çalışmalarımızı başlattık. Gölbaşı’mıza hayırlı olsun.'' şeklinde devam etti.

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.